Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πόσο πουλήθηκε το Fiat του Πάπα;

Ελλάδα 14:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο πουλήθηκε το Fiat του Πάπα;

Men + Speed

Πόσο πουλήθηκε το Fiat του Πάπα;

Men + Speed

Μπορεί να τον είδαμε στην Ελλάδα -στη σύντομη επίσκεψή του- να μετακινείται με ένα Fiat Ducato Panorama, όμως ένα άλλο… Παπικό Fiat πουλήθηκε πρόσφατα… 

Advertisement
Advertisement

Ήταν λοιπόν τέλη Σεπτεμβρίου 2015 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α΄ επισκέφθηκε την Ουάσινγκτον, για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, αλλά και τη Νέα Υόρκη. Επτά μήνες αργότερα το Fiat 500L που χρησιμοποίησε ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας για τις μετακινήσεις του βρήκε νέον ιδιοκτήτη.

Το μικρό ιταλικό πολυμορφικό παραχωρήθηκε εκείνες τις ημέρες από την Fiat Chrysler για να μεταφέρει τον Πάπα, ο οποίος προτιμά τα… ταπεινά αυτοκίνητα για να μην προκαλεί. Το 500L είναι εργοστασιακών προδιαγραφών (χωρίς θωράκιση δηλαδή) και χρησιμοποιήθηκε σε άλλες εκδηλώσεις της εκκλησίας, πριν παραχωρηθεί για διαδικτυακή δημοπρασία. Το ποσό που έδωσε ο πλειοδότης ήταν εξαιρετικά υψηλό, καθώς έφθασε τις 300.000 δολάρια! Τα χρήματα θα δοθούν για ενίσχυση καθολικών σχολείων αλλά και σε φιλανθρωπίες.

Όσο για το ποιος έδωσε τις 300.000 δολάρια, το όνομά του είναι Miles Nadal και πρόκειται για έναν επιχειρηματία και συλλέκτη αυτοκινήτων. Ο ίδιος μάλιστα ανακοίνωσε τα νέα, μέσω του twitter.

Advertisement
Advertisement