Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Πώς προέκυψε το λογότυπο της McLaren; (vid)

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς προέκυψε το λογότυπο της McLaren; (vid)

Men + Speed

Πώς προέκυψε το λογότυπο της McLaren; (vid)

Men + Speed

Είναι γνωστό ότι πίσω σχεδόν από κάθε μοντέλο αυτοκινήτου κρύβεται και μία ιστορία για το πώς δημιουργήθηκε. Έτσι, λοιπόν, συμβαίνει και με τα λογότυπα των αυτοκινητοβιομηχανιών. Συχνά έχουν ιστορίες τόσο ενδιαφέρουσες όσο τα αυτοκίνητα που κοσμούν. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Τι συμβαίνει λοιπόν με τη McLaren; Η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη. Στο παρακάτω βίντεο δίνονται τρεις εξηγήσεις.

Η πρώτη είναι η «επίσημη» ιστορία, σύμφωνα με τη McLaren είναι ότι αντιπροσωπεύει τις δίνες που προέρχονται από την αεροδυναμική των αυτοκινήτων τους, από το σχήμα των στροβιλισμών του αέρα που εμφανίζονται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, όταν ένα αυτοκίνητο δοκιμάζεται σε μια αεροδυναμική σήραγγα.

Άλλοι λένε ότι το σχήμα εξελίχθηκε από δύο εικόνες του παρελθόντος της McLaren: το λογότυπο της Marlboro και το πτηνό Κίουι που χρησιμοποίησε ο Bruce McLaren στα αγωνιστικά του. Η καπνοβιομηχανία ήταν υπεύθυνη για τη συνεργασία των εταιρειών του Ron Dennis και του Bruce McLaren για να σχηματίσουν την αγωνιστική ομάδα της F1 που γνωρίζουμε σήμερα, όπου και παρέμεινε ένας από τους κύριους χορηγούς της για χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη πλευρά, το πτηνό Κίουι είναι ένα στρογγυλό μικρό πουλί και χρησιμοποιούταν συνεχώς σε κάθε ένα από τα μηχανικά θαύματα του Bruce σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Δείτε κι εσείς το παρακάτω βίντεο. Τι σας ακούγεται πιο αληθινό;

Advertisement