Τι πρέπει να φορά για να πάρεις αύξηση... | NewsAuto.gr
Men + Speed

Τι πρέπει να φορά για να πάρεις αύξηση…

Κι όμως… Τα πολύχρωμα ρούχα φαίνεται να συμβάλλουν στο να πάρεις αύξηση. Το μαύρο μπορεί πάντα να είναι στη μόδα, κλασάτο και σικ, αλλά και τα χρώματα έχουν την τιμητική τους.


ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Η γκαρνταρόμπα σας λοιπόν έχει σημασία! Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Telegraph, το 20% των εργαζομένων ηλικίας 18-34 πιστεύουν ότι πήρε προαγωγή εξαιτίας του ότι φορούσαν φωτεινά ή πολύχρωμα ρούχα. Το ίδιο ποσοστό των εργαζομένων ηλικίας 25-34 θεωρούν ότι η πολύχρωμη στολή εργασίας τους τους έφερε μια αύξηση.

Το σκεπτικό πίσω από τα συμπεράσματα της μελέτης βγάζουν νόημα. Το να φοράς χρώμα τείνει να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι και δίνει στους άλλους την εντύπωση ότι έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και είναι πιο δημιουργικοί.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Sir Cary Cooper, καθηγητής της Οργανωτικής Ψυχολογίας και Υγείας στο Manchester Business School, φορώντας πολύχρωμα ρούχα λέει «γίνεστε δημιουργικοί και σίγουρα θα κάνετε τους ανθρώπους να σας παρατηρήσουν, άλλωστε δεν χρειάζεται να φοράτε μόνο ένα αυστηρό κοστούμι.»

Αν αποφασίσετε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χρώμα στο στυλ εργασίας σας, σας προτείνουμε να το κάνετε αργά αργά. Είναι καλύτερο να φορέσετε ένα μόνο στοιχείο με χρώμα κάθε φορά, π.χ. ένα πουλόβερ ή γραβάτα, αντί να προσπαθείτε να βάλετε πάνω σας όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Αυτό θα εξακολουθεί να κάνει τους ανθρώπους να σας παρατηρούν, αλλά όχι με την καλή έννοια.

640

Γενικά τα πολύχρωμα ρούχα αλλά και αυτά με μοτίβα βοηθούν. Όσον αφορά τα χρώματα, τo μωβ και το κόκκινο είναι από τα καλύτερα. Βέβαια, το χρώμα με τη «μεγαλύτερη επιρροή», σύμφωνα με τον Joel Bauer, o οποίος είναι συγγραφέας βιβλίων που κυρίως σχετίζονται με το πώς μπορείς να επιτύχεις στη δουλειά σου, είναι το ροζ και συγκεκριμένα ο συνδυασμός ροζ με μαύρο. Δείχνεις ότι θες χρήματα, ότι είσαι δυναμικός και έχεις αυτοπεποίθηση.

Log In or Create an account