Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

O Steve McQueen “ξανά” στο Μαν (vid)

Ελλάδα 13:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

O Steve McQueen “ξανά” στο Μαν (vid)

Men + Speed

O Steve McQueen “ξανά” στο Μαν (vid)

Men + Speed

O Steve McQueen ήταν Αμερικανός ηθοποιός και γνωστός με το παρατσούκλι «The King of Cool». Αγαπούσε τα γρήγορα αυτοκίνητα όπως Porsche, τις μοτοσυκλέτες όπως οι Triumph και τα φορτηγά, σαν το Chevy Baja racer του 1969. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το 1971, δηλαδή 46 χρόνια πριν, πρωταγωνίστησε στην ταινία «Le Mans», ένα φιλμ για τον θρυλικό αγώνα αντοχής 24 ωρών. Με σκοπό να τιμήσει αυτόν τον άνθρωπο και την κληρονομιά του, ο καλλιτέχνης, Sandro Garbo, ο οποίος είναι και αυτός λάτρης των αυτοκινήτων, δημιούργησε ένα μυθιστόρημα με γραφικά-κινούμενα σχέδια (graphic novel).

To παρακάτω βίντεο είναι ένα αποτέλεσμα τριών ετών σκληρής δουλειάς από τον Garbo και την ομάδα του. Αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι τέτοιο λόγω του πάθους του για την τέχνη, τα κλασικά αυτοκίνητα και κυρίως τα αγωνιστικά.

O Garbo έχει δηλώσει: «Ο Steve McQueen εμφανίστηκε στο όνειρό μου και μου είπε να δημιουργήσω ένα μυθιστόρημα με κινούμενα σχέδια σχετικό με την ταινία ‘Le Mans’, για να διατηρήσω τον μύθο ζωντανό. Την επόμενη μέρα ξεκίνησα να δουλεύω. Οργάνωσα μία ομάδα και αυτό έγινε σκοπός της ζωής μου

Advertisement
Advertisement