Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

H NASA και η Uber μας φέρνουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα! (vid)

Ελλάδα 7:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H NASA και η Uber μας φέρνουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα! (vid)

Men + Speed

H NASA και η Uber μας φέρνουν τα ιπτάμενα αυτοκίνητα! (vid)

Men + Speed

Το λαμπρό μέλλον των ιπτάμενων αυτοκινήτων είναι σχεδόν εδώ, αφού η NASA και η Uber θα συνεργαστούν ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να γίνει το αδύνατο δυνατό. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Η Uber ανακοίνωσε πέρυσι ότι θα ξεκινήσει την εργασία της με την Uber Elevate, μια αερομεταφερόμενη υπηρεσία μηχανοδηγού που θα παρέχει στους πελάτες της πρόσβαση σε “αεροπορία κατόπιν αιτήσεως”.

Η NASA προσπαθεί να δει πώς μπορεί να διαχειριστεί την εναέρια κυκλοφορία, για την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης πτήσεων χαμηλού υψομέτρου, με άλλα λόγια, να βρει σήματα κυκλοφορίας για ιπτάμενα αυτοκίνητα. Έτσι, οι δύο μεγάλες εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με στόχο να πετάξουν Uber στον αέρα που θα είναι ασφαλή για τους επιβάτες.

Λόγω του σφιχτού αυτού χρονοδιαγράμματος σημαίνει ότι η Uber και η NASA θέλουν να δοκιμάσουν οχήματα μέχρι το 2020. Το UberAir – το επίσημο όνομα αυτής της προσπάθειας – θα δοκιμαστεί στο Dallas-Fort Worth, στο Ντουμπάι και στο Λος Άντζελες και οραματίζονται να είναι όλα έτοιμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 στο Λος Άντζελες, αναφέρει το CNBC.

Advertisement
Advertisement

«Η τεχνολογία αυτή θα επιτρέψει στους κατοίκους του Λος Άντζελες να πετάξουν κυριολεκτικά πάνω από την ιστορικά κακή κυκλοφορία της πόλης», δήλωσε ο υπεύθυνος προϊόντων της Uber, Jeff Holden, σε δελτίο τύπου, όπου ανέφερε επίσης τον δήμαρχο του Λος Άντζελες, Eric Garcetti, να επαινεί το έργο.

Τα ίδια τα οχήματα, αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, θα είναι μη πιλοτικά, θα πετούν σε χαμηλό υψόμετρο με ταχύτητα 515km/h, θα μπορούν να μεταφέρουν τέσσερις επιβάτες και να απογειώνονται και να προσγειώνονται κάθετα. Θα εξοικονομήσουν χρόνο και θα διευκολύνουν την πλοήγηση στις αστικές περιοχές. Όσον αφορά την τιμολόγηση, οι φήμες λένε ότι δεν θα διαφέρει πολύ από τα επίγεια Uber. Αυτό θα το πιστέψουμε όταν το δούμε.

Advertisement