Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

Το επετειακό αυτοκίνητο από τη Morgan (vid)

Ελλάδα 17:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το επετειακό αυτοκίνητο από τη Morgan (vid)

Men + Speed

Το επετειακό αυτοκίνητο από τη Morgan (vid)

Men + Speed

Μετά από 50 χρόνια ως το στολίδι του στόλου της Morgan Motor Company, το Plus 8 πρόκειται να… συνταξιοδοτηθεί μαζί με τον V8 που βρίσκεται κάτω από το καπό του. Έτσι λοιπόν, η Morgan αποφάσισε να κατασκευάσει 50 παραδείγματα, τα οποία θα αποκαλυφθούν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. |ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο Morgan Plus 8 κατασκευάστηκε το 1968 και είχε μεγάλη επίδραση στον κόσμο του αυτοκινήτου, με πάνω από 6.000 παραδείγματα κατασκευής. Διεκόπη η παραγωγή του όμως για οκτώ χρόνια, καθώς σταμάτησε και η παραγωγή του κινητήρα Rover V8.

Ευτυχώς, με την εισαγωγή του 4.8 lt BMW V8 το 2012, το Plus 8 ξαναγεννήθηκε. Τώρα, 50 χρόνια μετά την πρώτη εισαγωγή του στην αγορά αυτοκινήτου, το Plus 8 πλέον θα συνταξιοδοτηθεί επισήμως, μαζί φυσικά με το V8 του. Για να τιμήσει αυτό το ιστορικό αυτοκίνητο και να γιορτάσει τα 50 χρόνια, η Morgan Motor Company έχει κατασκευάσει 50 επετειακά παραδείγματα. Το καθένα θα έχει έναν ατομικό αριθμό, ώστε να φαίνεται ότι αποτελεί ένα από τα τελευταία 50 Plus 8 Morgan.

Σύμφωνα με την βρετανική φίρμα, είναι ένα από τα πιο ελαφριά αυτοκίνητα στον κόσμο με V8 κινητήρα. Η Morgan υπόσχεται ότι θα κάνει τα 0-100km/h σε 4,5 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 250km/h. Tο ντεμπούτο του θα γίνει αύριο, στις 6 Μαρτίου, όπου είναι η ημέρα Τύπου της έκθεσης της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

Στο teaser που δημοσιεύτηκε, δεν μας αφήνουν να δούμε και πολλά. Πάντως, το σχέδιο θυμίζει ένα εικονικό Plus 8 του παρελθόντος. Για παράδειγμα, το μπλε χρώμα βαφής είναι προς τιμήν του πρώτου μοντέλου παραγωγής Plus 8 (γνωστού ως MMC11), με ζωγραφισμένες στο χέρι κίτρινες λεπτομέρειες γύρω από την εμπρός μάσκα και το καπό.