Live Κίνηση
Περισσότερα
Men + Speed

7 εντυπωσιακά «επιτεύγματα» για το 2016

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

7 εντυπωσιακά «επιτεύγματα» για το 2016

Men + Speed

7 εντυπωσιακά «επιτεύγματα» για το 2016

Men + Speed

Κάθε χρόνο κάνουμε τον απολογισμό μας για πολλά πράγματα και σκεφτόμαστε τι καταφέραμε τη χρονιά που πρόκειται να αποχαιρετήσουμε. Παρακάτω θα δείτε μερικά επιτεύγματα- ρεκόρ που κατάφεραν κάποιοι στο κόσμο μέσα στο 2016, ο καθένας στο είδος του. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Ο Antoine Girard κατάφερε να κάνει νέο παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο, φθάνοντας 26.762 πόδια. Ο 36χρονος κατάφερε τον Ιούλιο να πετάξει όχι μόνο μέσα από μερικά από τα ψηλότερα βουνά και πιο επικίνδυνες κορυφές του κόσμου, όπως οι Κ2 και Gasherbrum IV, στο βόρειο Πακιστάν, αλλά και πολύ ψηλά και συγκεκριμένα 8.157 μέτρα. Κατέχει πλέον το παγκόσμιο ρεκόρ πτώσης με αλεξίπτωτο πλαγιάς.
Antoine-Girard-Paragliding-Record-640

Ο Krzysztof Starnawski ανακάλυψε το πιο βαθύ υποβρύχιο σπήλαιο. Ο Πολωνός δύτης έχει περάσει δύο δεκαετίες εξερευνώντας το Hranická Propast, την βυθισμένη σπηλιά στην ανατολική Τσεχία θέλοντας να μάθει μέχρι που φτάνει. Ο Starnawski ήταν γοητευμένος από την ασυνήθιστη ιστορία της δημιουργίας του σπηλαίου και υπέθεσε ότι ήταν πολύ βαθύτερο από ό, τι αναμενόταν. Μετά από μια σειρά από καταδύσεις, ήταν σε θέση να χαραχτεί μια διαδρομή για ένα ROV (τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο όχημα), ώστε να κατέβει εκεί κάτω. Στις 27 Σεπτεμβρίου 2016, επιβεβαίωσαν ότι το βάθος ήταν 404 μέτρα νικώντας το προηγούμενο ρεκόρ (Pozzo del Merro στην Ιταλία).

Krzysztof-Starnawski-record-640

Advertisement
Advertisement

Ο Michael Phelps κατάφερε να σπάσει ένα ολυμπιακό ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 2.168 χρόνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, ο Phelps κέρδισε ένα ασημένιο και 5 χρυσά μετάλλια, φτάνοντας να έχει κερδίσει 28 συνολικά, εκ των οποίων τα 23 είναι χρυσά. Αυτό είναι περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των χρυσών μεταλλίων που έχει κερδίσει οποιοσδήποτε άλλος και δύο χρυσά μετάλλια παραπάνω από τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, τον Λεωνίδα της Ρόδου, ο οποίος κατείχε το ρεκόρ από το 152 π.Χ.

Michael-Phelps-Olympic Record-640

Στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ Usain Bolt σάρωσε στα 100μ, στα 200μ και στη σκυταλοδρομία 4×100, κερδίζοντας τρία χρυσά μετάλλια. Το συγκεκριμένο επίτευγμα το έκανε για τρίτη φορά. Η «τριπλή» αυτή νίκη ήταν μάλλον και το μεγάλο φινάλε στην Ολυμπιακή καριέρα του, καθώς έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσυρθεί μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017.

Advertisement

Usain-Bolt-640

Ο Sebastian Copeland και ο Mark George ταξίδεψαν με βωδάμαξα 404 μίλια στην έρημο Simpson στην Αυστραλία. Στις 26 Αυγούστου ολοκλήρωσαν το ταξίδι τους, σε ένα από τα πιο αντίξοα περιβάλλοντα στον πλανήτη. Ο καθένας έσυρε μαζί του- όπως βλέπετε στην εικόνα- τις προμήθειές τους που ζύγιζαν 182 κιλά. Το όλο εγχείρημα κράτησε 26 ημέρες. Κανείς δεν έχει καταφέρει να κάνει κάτι τέτοιο.
Sebastian-Copeland-Mark George-record-640

Advertisement

Ο ποδηλάτης Tom Zirbel έσπασε το ρεκόρ U.S. Hour. Τι είναι αυτό; Πρόκειται για μία απόσταση όπου ένας Αμερικανός ποδηλάτης μπορεί να επιτύχει σε χρόνο 60 λεπτών. Ένα ρεκόρ όπου παρέμενε το ίδιο εδώ και δύο δεκαετίες. Ο 37χρονος Tom κατάφερε να το σπάσει πριν συνταξιοδοτηθεί. Ταξίδεψε στο ποδηλατοδρόμιο στο Aguascalientes, στο Μεξικό, τον Σεπτέμβριο και έτρεξε, με μέσο όρο 16,9 δευτερολέπτα τον γύρο. Η συνολική απόσταση ήταν 53,037 χιλιόμετρα και την κάλυψε σχεδόν 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερα από το ρεκόρ που υπήρχε. Το 1,5 δευτερόλεπτο μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά στον κόσμο του Cycling Hour Record, είναι τρομερό.
Cyclist-Tom-Zirbel-Record-640

Η 32χρονη Melissa Arnot έγραψε τη δική της ιστορία και έκανε το δικό της επίτευγμα για το 2016. Στις 23 Μαΐου, έγινε η πρώτη Αμερικανίδα γυναίκα που με επιτυχία έφτασε τα 29.035 πόδια στο Everest, χωρίς τη χρήση συμπληρωματικού οξυγόνου. Είχε εργαστεί προς το στόχο της για σχεδόν μια δεκαετία. Λιγότεροι από το 3 τοις εκατό των ορειβατών του Έβερεστ επιχειρούν να κάνουν μία τέτοια διαδρομή χωρίς συμπληρωματικό οξυγόνο.

Melissa-Arnot-record-640

Advertisement