Γοητεία και χαρακτήρας από το DS3 Cabrio | NewsAuto.gr
ΔΟΚΙΜΕΣ

Γοητεία και χαρακτήρας από το DS3 Cabrio

Το Citroen Aircross Concept έχει πάρει το πράσινο φως για την παραγωγή και αναμένεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του με τον κωδικό C5 Aircross τον επόμενο Απρίλιο στο Shanghai Auto Show. Γαλλικό SUV με εστίαση στην πρακτικότητα;

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Αν και το όνομα C5, στο παρελθόν ήταν εκείνο που απευθείας προσδιόριζε τα μεγάλα σεντάν της μάρκας, αυτή τη φορά θα χρησιμοποιηθεί για το νέο crossover. Η Citroen φαίνεται να διευρύνει την γκάμα των SUV και crossovers, προκειμένου να ανταποκριθεί στην έκρηξη της ζήτησης για τα οχήματα ελεύθερου χρόνου.

Δύο σκίτσα του επερχόμενου C5 Aircross κυκλοφόρησαν και μοιάζουν πολύ με το πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του πριν δύο ακριβώς χρόνια. Το αυτοκίνητο που απεικονίζεται εδώ έχει την ίδια κόκκινη απόχρωση του πρωτότυπου, περιλαμβάνει σχεδόν πανομοιότυπους προβολείς, μια παρόμοια εμπρός μάσκα, σχάρες οροφής αλλά και μεγάλους σε διαστάσεις τροχούς.

Δεν υπάρχουν άλλα επίσημα στοιχεία σχετικά με το νέο Citroen σε αυτό το πρώιμο στάδιο, αλλά αναμένεται να βασίζεται γύρω από την πλατφόρμα EMP2 την οποία δανείζεται και το Peugeot 5008. Η παραγωγή του C5 Aircross θα λάβει χώρα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Ρενές της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης: Ιδού ο αντικαταστάτης του Citroen C3 Picasso!

Citroen-C5-Aircross-tsiro-640

Log In or Create an account