Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τρομακτικό ατύχημα για Alonso (video)

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τρομακτικό ατύχημα για Alonso (video)

FORMULA 1

Τρομακτικό ατύχημα για Alonso (video)

FORMULA 1

Μπορεί ο Nico Rosberg να πανηγύρισε τη νίκη στο Grand Prix Αυστραλίας, ωστόσο το συμβάν που απασχολεί περισσότερα τα ΜΜΕ είναι το τρομακτικό ατύχημα του Fernando Alonso.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis)

Στον δέκατο-έβδομο γύρο ο Ισπανός που βρισκόταν στην εικοστή θέση, προσπάθησε να περάσει τον Esteban Gutierrez. Έκανε την κίνησή του στη στροφή 3 του Άλμπερτ Παρκ αλλά αυτή είχε άδοξο και τρομακτικό φινάλε.

alonso-australia16-crash-b640

Advertisement
Advertisement

Τα δύο μονοθέσια ακούμπησαν και η McLaren-Honda κατέληξε πρώτα στον τοίχο και στη συνέχεια απογειώθηκε. Ευτυχώς, από τη διαλυμένη MP4-31, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βγήκε χωρίς γρατζουνιά – πράγμα εντυπωσιακό δεδομένης της σφοδρότητας της σύγκρουσης.

«Ήταν σοβαρό ατύχημα. Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ το slipstream του Gutierrez μέχρι το σημείο πέδησης αλλά την τελευταία στιγμή, ένας συνδυασμός παραγόντων οδήγησε στο ατύχημα. Ήταν αγωνιστικό συμβάν, προσπαθήσαμε αμφότεροι να μονομαχήσουμε ξεχνώντας πως κινούμασταν με 300 km/h και σε αυτές τις ταχύτητες, κάθε ατύχημα είναι σοβαρό. Ευτυχώς είμαστε και οι δύο καλά και είμαι ευγνώμων για την ασφάλεια που παρέχει το μονοθέσιο ώστε να είμαι εδώ και να σας μιλάω», είπε ο Alonso.

Advertisement

alonso-australia16-crash-f640tall

Εκτός από τη μηδενική συγκομιδή από την πρεμιέρα, ο Ισπανός θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει από τώρα τη δεύτερη από τις πέντε διαθέσιμες υβριδικές μηχανές, αφού αυτή καταστράφηκε.

Advertisement

alonso-australia16-crash-h640tall