Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Του έστειλαν την υβριδική μηχανή πίσω!

Ελλάδα 17:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Του έστειλαν την υβριδική μηχανή πίσω!

FORMULA 1

Του έστειλαν την υβριδική μηχανή πίσω!

FORMULA 1

Θυμάστε που στο Grand Prix του Βελγίου ο Fernando Alonso πάρκαρε τη McLaren του στα πιτ λίγο πριν το τέλος του αγώνα επικαλούμενος πρόβλημα στην υβριδική μηχανή της Honda; Όλα δείχνουν πως θα αναγκαστεί να τρέξει με την ίδια και στη Μόντσα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο, η ενδελεχής έρευνα που έκαναν οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας πίσω στη βάση της, στο Μίλτον Κινς της Αγγλίας, έδειξε πως δεν υπήρχαν κακώς κείμενα και πως όλα λειτουργούσαν ρολόι. Μάλιστα η πλευρά της Honda δημοσιοποίησε αυτό το συμπέρασμα, σε ένα ακόμα επεισόδιο έντασης με τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Μάλιστα, έστειλαν την εν λόγω υβριδική μηχανή και στην Ιταλία, εκεί που αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο 13ος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Όλα μάλιστα δείχνουν πως θα είναι αυτή η κινητήρια δύναμη που θα έχει στην MCL32 ο οδηγός από το Οβιέδο στις μάχες των κατατακτήριων δοκιμών και του αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Για τα ελεύθερα δοκιμαστικά της Παρασκευής η Honda έχει έτοιμο νέα, αναβαθμισμένη στον τομέα της απόδοσης υβριδική μηχανή. Αυτή, που είναι spec 3.7 έναντι της 3.5 που είχε στο Βέλγιο ο Alonso, θα φέρει και τις αναπόφευκτες ποινές 35 θέσεων αφού έχει ξεπεραστεί προ πολλού το όριο των τεσσάρων μονάδων που ισχύει για όλη τη σεζόν (9 MGU-H, 9 TC, 7 ICE, 7 MGU-K, 6 ES, 5 CE).

Γιατί να γίνει αυτό; Διότι στον «Ναό της Ταχύτητας» η McLaren έχει ελάχιστες ελπίδες διάκρισης. Είναι λοιπόν η κατάλληλη στιγμή για αλλαγή και ποινές, ώστε να έχει ο Alonso στη διάθεσή του την καλύτερη δυνατή υβριδική μηχανή για τον επόμενο αγώνα, στη Σιγκαπούρη, που είναι η καλύτερη ευκαιρία της βρετανικής ομάδας στους εναπομείναντες αγώνες για να πάρει βαθμούς.

alonso-spa17-pirelli-b640