Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι συμβαίνει με τον Alonso;

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι συμβαίνει με τον Alonso;

FORMULA 1

Τι συμβαίνει με τον Alonso;

FORMULA 1

Ο Ισπανός οδηγός συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά του ασεβώντας προς την ομάδα που τον πληρώνει αλλά και προς το άθλημα.

Advertisement
Advertisement

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Αλόνσο χτες ήταν τελευταίος στις ελεύθερες δοκιμές του Ισπανικού GP. Συμπλήρωσε 21 γύρους και κατά την άποψή μου το πρόβλημα με τη διαρροή λαδιού στην υβριδική μηχανή δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την επίδοσή του αυτή.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως η όποια κριτική ασκείται προς το πρόσωπο του Αλόνσο δεν θέτει υπό αμφισβήτηση την αθλητική του ικανότητα. Δεν αμφιβάλλει κανείς, πολύ περισσότερο εγώ για τις ικανότητες του δυο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Αλλού είναι το θέμα. Είναι εύκολο να λες: «Δεν έχω ξανατρέξει με τέτοια υστέρηση δύναμης» το δύσκολο, αυτό που χρειάζεται ψυχικό σθένος αλλά και ηθικές αξίες είναι να πεις «δε θα ξανατρέξω με τέτοια υστέρηση δύναμης».

Advertisement
Advertisement

Αυτό όμως έχει ένα σημαντικό κόστος. Ο Αλόνσο σήμερα με αμοιβές που φτάνουν τα 3 εκ. ευρώ μηνιαίως είναι ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους αθλητές στον κόσμο. Η ομάδα του η McLaren Honda δεν τα πάει καλά. Υπάρχουν προβλήματα στην απόδοση και στην αξιοπιστία της υβριδικής μηχανής και προβλήματα στη συνεργασία McLaren – Honda. Ο Αλόνσο προκαλεί λεκτικά με στόχο να τον απολύσουν και να τον αποζημιώσουν. Μέχρι στιγμής από την ομάδα δεν έχουν αντιδράσει και όλη αυτή η κατάσταση έχει φτάσει τα όρια της παρωδίας.

Ο Αλόνσο με αυτή τη χείριστη συμπεριφορά δίνει το λάθος παράδειγμα σε εκατομμύρια πιτσιρικάδες καρτίστες ανά τον πλανήτη. Σε δεκάδες εκατομμύρια νεαρούς αθλητές. Τους μαθαίνει να μην σέβονται, την ομάδα, την προσπάθεια που καταβάλλεται για επίλυση των προβλημάτων, την ομαδική δουλειά.

Όλα αυτά στο βωμό του χρήματος. Προς Θεού κανείς μας δεν υποτιμά 3 εκ. ευρώ το μήνα. Είναι όμως άλλα τα μεγέθη του Ισπανού και σίγουρα θα ήταν κερδισμένος αν έφευγε με το κεφάλι ψηλά σε σχέση με την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα. Επιπλέον είναι βέβαιο πως δε θα μείνει άνεργος. Ακόμη κι αυτό να συμβεί όμως, δε θα πεινάσει.

Advertisement

Σίγουρα είναι προτιμότερος αυτός ο δρόμος απ’ αυτόν του ευτελισμού.