Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι πραγματικά συμβαίνει στη McLaren;

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι πραγματικά συμβαίνει στη McLaren;

FORMULA 1

Τι πραγματικά συμβαίνει στη McLaren;

FORMULA 1

Ο επικεφαλής του MTG, Ζακ Μπράουν άνοιξε τα χαρτιά του μιλώντας στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της F1. Είναι γεγονός πως η McLaren δυσκολεύεται να βρει το βηματισμό της στη F1 από την εποχή του σκανδάλου Stepney Gate.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Μπορείτε ο Νάιτζελ να είναι πλέον μακαρίτης (σ.σ: έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στο περιφερειακό του Λονδίνου) οι Ντένις και Μόσλεϊ να ιδιωτεύουν και η McLaren ως εταιρεία να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο όμως δε συμβαίνει το ίδιο με την ομάδα της F1.

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται πλέον ο Ζακ Μπράουν, αμερικανικής καταγωγής. Η συνεργασία με τη Honda (3ος χρόνος) είναι σε κρίσιμο σημείο και τα αποτελέσματα δε λένε να έρθουν. Δείτε τι λέει ο Μπράουν στο f1.com.

Advertisement
Advertisement

Ο Τραμπ είπε ότι θεωρούσε πιο εύκολη τη δουλειά του προέδρου. Ισχύει το ίδιο και για σας, θεωρούσε πιο εύκολη την αναγέννηση της McLaren;
Όχι ήξερα ότι είναι δύσκολη δουλειά. Αλλά όχι τόσο, περίμενα ότι θα είχαμε βελτιωθεί σε σχέση με πέρυσι. Αυτό δε συμβαίνει. Στον τελευταίο αγώνα στη Βαρκελώνη ο Αλόνσο πήγε καλά στις δοκιμές (7ος) αλλά όχι στον αγώνα. Παραμένω αισιόδοξος ότι στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε καλύτερη απόδοση…

vandoorne-bahrain17-a640

Αυτό δεν είναι δύσκολο, είστε τελευταίοι τώρα…
Δε λέω ότι θα βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας αλλά με τόση δουλειά θα καταφέρουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Όμως με τέτοια υστέρηση που ξεκινήσαμε δύσκολα μπορώ να φανταστώ ότι θα φτάσουμε πάνω από την 6η θέση στην οποία τερματίσαμε πέρυσι.

Advertisement

Τι σας δυσκολεύει περισσότερο;
Η υβριδική μηχανή είναι απογοήτευση και για μας και για το συνεργάτη μας. Δουλεύουν πολύ σκληρά, αν βαθμολογούνταν η προσπάθεια θα έπαιρναν Α. Όμως στη F1 βαθμολογούνται τα αποτελέσματα και όχι η προσπάθεια οπότε είμαστε απογοητευμένοι. Χρειάζεται χρόνος για να επιλυθούν τα προβλήματα τεχνολογίας. Δεν είναι ποδοσφαιρικός αγώνας, χρειάζεται χρόνος.

Πως μπορείτε να διατηρήσετε τη θέληση στους οδηγούς σας;
Βρίσκονται σε διαφορετική φάση της καριέρας τους. Ο Στόφελ τώρα ξεκινά ξέρει την κατάσταση και όλη αυτή η εμπειρία θα τον ατσαλώσει στο μέλλον. Μαθαίνει χρήσιμα ή όχι και τόσο χρήσιμα πράγματα, σίγουρα είναι εφόδιο όταν ξεκινάς. Στην περίπτωση του Φερνάντο ο κόσμος ξέρει πόσο καλός είναι, και ο εκνευρισμός του οφείλεται στο ότι δεν μπορεί να το δείξει. Το διασκεδάζει τουλάχιστον στην Ινδιανάπολη στις δοκιμές και ελπίζω στον αγώνα. Ο Αλόνοσο είναι αγωνιστής όπως και εμείς θεωρώ πως στα Indy Car θα είμαστε ανταγωνιστικοί.

Advertisement

zak-brown-alonso-a640
Ο Αλόνσο με τον επικεφαλής της McLaren F1, Ζακ Μπράουν.

Για ποιους λόγους συμμετέχετε σε αγώνες στις ΗΠΑ;
Η McLaren έχει μεγάλη και πλούσια ιστορία σε άλλες μορφές αγώνων. Έχουμε κερδίσει στο LeMans στο CanAm, Formula 500 και άλλα. Σκοπεύουμε να επεκταθούμε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η F1 παραμένει προτεραιότητα αλλά έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα. Φτιάχνουμε μπαταρίες για τη Formula E, ηλεκτρονικά για τη F1 για τα Nascar και σκοπεύουμε ν’ αγωνιστούμε σε πολλές μορφές αγώνων.

Τι θα κάνετε με τη Honda;
Πρέπει να κερδίσουμε αγώνες με τη Honda. Αυτό περιμένουμε. Το επόμενο βήμα θα είναι το πρωτάθλημα. Σήμερα διανύουμε μια δύσκολη περίοδο όμως αυτό δε συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δύσκολο άθλημα.

Advertisement

alonso-aus17-a640

Του χρόνου θα έχει και η Sauber υβριδικές μηχανές Honda. Αν αυτό συνέβαινε νωρίτερα θα είχε βοηθήσει στην εξέλιξη;
Δε ξέρω. Δυο ομάδες σημαίνει περισσότερα δεδομένα για ανάλυση αλλά και περισσότερα προβλήματα. Υπάρχουν συν και πλην. Συνολικά το βλέπω θετικά ότι θα έχει και η Sauber υβριδικές μηχανές Honda.

Οι φήμες που θέλουν τη Honda να ρωτάει τη Mercedes; Πέρυσι ο Έκλεστον υπαινίχτηκε ότι το ίδιο έκανε και η Ferrari;
Δε μου αρέσει να μιλώ για λογαριασμό της Honda, οι ίδιοι θα σας απαντήσουν για το τεχνολογικό μέρος.