Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τη γλίτωσε ο Verstappen!

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τη γλίτωσε ο Verstappen!

FORMULA 1

Τη γλίτωσε ο Verstappen!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κρίθηκε από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Μεξικού «αθώος» για το συμβάν όπου φέρεται να χάλασε την πρώτη προσπάθεια του Valtteri Bottas στο τελευταίο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό αφορούσε στην αριστερή στροφή 13 του Autodromo Hermanos Rodriguez και παρότι ο 20χρονος δήλωνε εξ αρχής πως για εκείνον δεν υπήρχε κανένα θέμα, το συμβάν τέθηκε υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες. Όμως αυτή τη φορά, η απόφασή τους για τον οδηγό της Red Bull Racing ήταν αθωωτική.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), ανέφερε: «Οι αγωνοδίκες εξέτασαν πολλές διαφορετικές τηλεοπτικές λήψεις του συμβάντος, καθώς και την επικοινωνία μέσω team radio που είχε ο Max Verstappen, οδηγός του μονοθεσίου Νο33 και ο Valtteri Bottas, οδηγός του μονοθεσίου Νο77, με τους εκπροσώπους των ομάδων τους. Ο πρώτος γνώριζε μέσω  της επικοινωνίας αλλά και των καθρεφτών του πως τον προσέγγιζε ο δεύτερος, όντας σε γρήγορο γύρο. Βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής στη στροφή 12, ώστε να μη τον κλείσει. Το έκανε με αργό ρυθμό, πράγμα που ενδεχομένως να επηρέασε την προσπάθεια του μονοθεσίου Νο77 αλλά οι αγωνοδίκες δεν θεωρούν πως τον έκλεισε».

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Verstappen διατηρεί τη δεύτερη θέση στο grid του δέκατου όγδοου αγώνα της σεζόν για τη Formula 1, δίπλα στον Pole Man Sebastian Vettel. Όσο για τον Bottas, θα είναι στη δεύτερη, μαζί με τον teammate του στη Mercedes και πρωτοπόρο στη βαθμολογία Lewis Hamilton.

Verstappen-Mex17-c640tall

Κι αν αναρωτιέστε, αυτή τη φορά ο Gary Connelly τον οποίο η οικογένεια Verstappen κατηγορεί για «στοχοποίηση» μετά την ποινή που επέβαλλε στο Τέξας στερώντας από τον Max το βάθρο (ήταν η 5η που επέβαλλε ο συγκεκριμένος, δες περισσότερα εδώ), δεν ήταν στο πάνελ των αγωνοδικών. Στο Μεξικό αυτό αποτελείται από τους Gerd Ennser, Felipe Giaffone και Tom Kristensen.