Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τι δεν φανταζόταν για τον Hamilton o Bottas;

Ελλάδα 11:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τι δεν φανταζόταν για τον Hamilton o Bottas;

FORMULA 1

Τι δεν φανταζόταν για τον Hamilton o Bottas;

FORMULA 1

Valtteri Bottas και Lewis Hamilton είχαν και έχουν αρμονική συνεργασία στην πρώτη σεζόν κοινής τους παρουσίας στη Mercedes AMG Petronas. Μία σεζόν όπου η γερμανική ομάδα έκανε το νταμπλ, κατακτώντας άνετα τον τίτλο στους κατασκευαστές και με τον Βρετανό να χρίζεται στο Μεξικό πρωταθλητής στους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μετά την κατάκτηση του τίτλου από πλευράς του 32χρονου, ο Bottas κλήθηκε να μιλήσει για τη μεταξύ τους σχέση. Και όσα είπε ο Φινλανδός, έχουν ενδιαφέρον…

«Ερχόμενος στην ομάδα δεν τον ήξερα σχεδόν καθόλου. Δεν ήξερα πως είναι σαν άνθρωπος, ήξερα μόνο πως ήταν πολύ καλός οδηγός. Όμως φέτος κατάλαβα πως όχι απλά οδηγεί εξαιρετικά αλλά πως είναι και ωραίος τύπος. Φυσιολογικός, όπως εμείς οι υπόλοιποι. Είχαμε σεβασμό ο ένας για τον άλλο από το ξεκίνημα της σεζόν. Ήξερα πως ήταν ταλαντούχος, όμως δεν ήξερα πως δουλεύει τόσο σκληρά. Σίγουρα αξίζει τον τίτλο», είπε ο 28χρονος.

Advertisement
Advertisement

Η σχέση των δύο οδηγών ήταν καλή, παρότι μέχρι ένα σημείο στη σεζόν ο Bottas ήταν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου. Βοήθησε τον Hamilton όταν χρειάστηκε ενώ η μεταξύ τους ευγενής άμιλλα, αποδείχθηκε στην Ουγγαρία όπου επέτρεψε στον teammate του να τον περάσει για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από τις Ferrari που ήταν μπροστά κι όταν αυτό αποδείχθηκε αδύνατο, ο Lewis του έδωσε τη θέση πίσω.

Με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, σε Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι στις 12 και 26 Νοεμβρίου αντίστοιχα, ο Bottas διεκδικεί ακόμα τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Μάλιστα έχει μειώσει τη διαφορά του από τον Sebastian Vettel στους μόλις 15 πόντους, έχει 262 έναντι 277 του Γερμανού.

ham-bottas-russia17-a640