Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Θα σώσει η FIA τη Honda;

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θα σώσει η FIA τη Honda;

FORMULA 1

Θα σώσει η FIA τη Honda;

FORMULA 1

Η τρίτη σεζόν της αναβίωσης της θρυλικής συνεργασίας της McLaren με τη Honda, έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τη Βρετανική ομάδα καθώς αντί να δει επιτέλους το απαιτούμενο άλμα σε απόδοση και αξιοπιστία, τα πράγματα φέτος είναι ακόμα χειρότερα. Ενώ λοιπόν υπάρχουν έντονοι τριγμοί στη συνεργασία αυτή, έρχεται η FIA να δώσει χείρα βοηθείας στους Ιάπωνες!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Απόψε συνεδριάζει το F1 Strategy Group και η παγκόσμια ομοσπονδία φέρεται πως σκοπεύει να προτείνει στους άλλους κατασκευαστές (Mercedes, Ferrari, Renault), να εγκρίνουν ένα πλάνο βοηθείας που θα επιτρέψει στη Honda να καλύψει μέρος από την τεράστια διαφορά που έχει από τους υπολοίπους.

Στόχος της FIA είναι να υπάρχει ανταγωνισμός ανάμεσα στους κατασκευαστές και είχε ήδη προαναγγείλει πως αν στις προσομοιώσεις στην πίστα της Βαρκελώνης, υπάρχουν διαφορές μεγαλύτερες των 0.3 sec ανά γύρο, θα ζητούσε από το Strategy Group να κάνει κάτι για αυτό. Δεδομένου πως η διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτά τα τρία δέκατα, η παγκόσμια ομοσπονδία σκοπεύει να αναλάβει δράση.

Advertisement
Advertisement

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να θέσουμε. Σήμερα είμαστε σε μία θέση όπου δεν είμαι σίγουρος πως όλοι θα θέλουν να βελτιωθεί η απόδοση της υβριδικής μηχανής μας αλλά νομίζω πως είναι πιο δίκαιο οι διαφορές να είναι μικρές. Δεν λέω να βοηθηθεί κάποιος να κερδίσει τον καλύτερο στον τομέα αυτό αλλά έστω να υστερεί κατά 0.3sec ανά γύρο. Θα ήταν πιο δίκαιο και καλύτερο για την F1. Θα μπορούσε να προσελκύσει περισσότερους κατασκευαστές στο σπορ και θα ήταν καλύτερο και για το κοινό να βλέπει περισσότερες μάχες εντός πίστας», είπε από την πλευρά του ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier.

Eric Boullier640

Τώρα, με ποια λογική πρέπει όσοι κάνουν καλή δουλειά να αναγκαστούν να χάσουν το πλεονέκτημα για το οποίο κόπιασαν, έναντι εντός ανταγωνιστή που απέτυχε, είναι κάτι που ο Boullier δεν εξήγησε…