Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος στην παραδοσιακή καρό σημαία;

Ελλάδα 8:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος στην παραδοσιακή καρό σημαία;

FORMULA 1

Τέλος στην παραδοσιακή καρό σημαία;

FORMULA 1

Το λάθος που έγινε στο φινάλε του Grand Prix Καναδά, που με τη Winnie Harlow να «ρίχνει» την καρό σημαία νωρίτερα απ’ ότι έπρεπε, θα μπορούσε να επιφέρει χάος στον αγώνα. Παρότι αυτό δεν συνέβη, έφερε… προβληματισμούς για τα μεγάλα κεφάλια του σπορ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τόσο έντονους που ένα από τα σενάρια που δεν είναι και τόσο μακριά, αφορά στην παύση του παραδοσιακού φινάλε στα Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού!

Αν και μία απόφαση τόσο κόντρα στις παραδοσιακές αρχές του σπορ, θα μπορούσε να προκαλέσει αντιδράσεις.

Advertisement
Advertisement

«Νομίζω πρέπει να έχουμε ένα καλύτερο σήμα που να υποδηλώνει το τέλος του αγώνα. Η καρό σημαία είναι παραδοσιακή αλλά είναι ένα σύστημα που όπως αποδείχθηκε, μπορεί να φέρει λάθη. Θα μπορούσαμε να έχουμε ένα μεγάλο μαύρο πάνελ όπου να φαίνεται η καρό σημαία όταν πρέπει. Όμως δεν είναι κάτι απλό, πρέπει να το σκεφτούμε καλά. Το να προχωρήσεις σε αλλαγές σε ένα σύστημα που δυσλειτουργεί μία φορά στα 10 χρόνια, είναι κάτι που μπορεί να φέρει αντιδράσεις. Θα το εξετάσουμε», είπε ο τεχνικός έφορος της FIA, Charlie Whiting.

whiting-walks640tall

Κάτι ανάλογο συνέβη πρόσφατα και στην Κίνα ενώ το 2002 ο άσος του ποδοσφαίρου, Pele, είχε καθυστερήσει χαρακτηριστικά να ρίξει την καρό σημαία.

Advertisement

Διαβάστε περισσότερα για όσα συνέβησαν στο φινάλε του Grand Prix Καναδά, πατώντας εδώ.