Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα βάζει με τα ελαστικά η Mercedes

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα βάζει με τα ελαστικά η Mercedes

FORMULA 1

Τα βάζει με τα ελαστικά η Mercedes

FORMULA 1

Η Mercedes AMG Petronas ηττήθηκε στα ίσια από τη Ferrari στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Κίνας, που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά…

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Οι Valtteri Bottas και Lewis Hamilton θα εκκινήσουν από τη δεύτερη σειρά του grid της Σαγκάης, την ώρα που οι «κόκκινοι» έκαναν το 1-2. Όμως ο προβληματισμός δεν ήρθε τόσο από τη σειρά κατάταξης όσο από τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες, που ήταν στο μισό δευτερόλεπτο!

«Ήταν δύσκολα, δεν είχαμε την απαιτούμενη πρόσφυση», είπε στην κάμερα του Sky Sports ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων τα Mercedes, Toto Wolff. «Μπορεί να βρεθείς εκτός του ιδανικού παραθύρου λειτουργίας ήταν επειδή τα ελαστικά υπερθερμαίνονται είτε επειδή δεν έρχονται στην κατάλληλη θερμοκρασία. Τα δύο άκρα, όπως μας συνέβη στο Μπαχρέιν. Αυτό έγινε και τώρα, ήταν θέμα ελαστικών».

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο Αυστριακός παραδέχθηκε πως σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η απόδοση της Ferrari, που δείχνει εντυπωσιακή στο ασιατικό σιρκουί όπου παραδοσιακά ήταν στις πίστες που τα ασημί βέλη είχαν το πάνω χέρι.

«Ελπίζω αύριο, που οι θερμοκρασίες αναμένεται να είναι υψηλότερες, να βρούμε το ιδανικό set up και να έχουμε καλύτερο ρυθμό από τις Ferrari», τόνισε ο Wolff.

wolff-au17-media-a640