Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα ελαστικά του Grand Prix Μονακό!

Ελλάδα 10:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ελαστικά του Grand Prix Μονακό!

FORMULA 1

Τα ελαστικά του Grand Prix Μονακό!

FORMULA 1

Στα πρώτα πέντε Grand Prix του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ήταν η Pirelli εκείνη που είχε προκαθορίσει τον αριθμό των σετ ελαστικών κάθε μίας εκ των τριών γομών που φέρνει σε κάθε event. Όμως από το Μονακό, κάθε οδηγός κάνει τη δική του επιλογή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Στον αγώνα του Πριγκιπάτου που διεξάγεται στις 25-28 Μαΐου, η ιταλική μάρκα που αποτελεί αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει επιλέξει τις εξής γόμες: μαλακή (με τα κίτρινα διακριτικά), πολύ μαλακή (με τα κόκκινα διακριτικά) και πάρα πολύ μαλακή (με τα μωβ διακριτικά).

Στο παραδοσιακό και πάντα κατατοπιστικό Infographic που ετοιμάζει η Pirelli, μπορείτε να δείτε ακριβώς τις επιλογές κάθε πιλότου. Και είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως μόνο ένας οδηγός έχει επιλέξει δύο σετ της μαλακής γόμας, που είναι και η σκληρότερη διαθέσιμη για αυτό το Grand Prix.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τον Jenson Button που κάνει εμφάνιση… guest star, αντί του Fernando Alonso που θα τρέχει εκείνο το Σαββατοκύριακο στα 500 Μίλια της Ινδιανάπολης. Από εκεί και πέρα οι οδηγοί έχουν επιλέξει 1-3 σετ πολύ μαλακής γόμας ενώ η γόμα επιλογής, ήταν όπως αναμενόταν η πάρα πολύ μαλακή.

Έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως οι τρεις πρώτες στη βαθμολογία ομάδες, έχουν και διαφορετικές επιλογές! Οι οδηγοί της Mercedes έχουν από τρία σετ πολύ μαλακής γόμας, οι ομόλογοί τους στη Ferrari από δύο ενώ αυτοί της Red Bull Racing από ένα!

Δείτε αναλυτικά τις επιλογές:

Advertisement

Pirelli-infographic-6-monaco-selections-prerace640tall