Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μονακό

Ελλάδα 10:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μονακό

FORMULA 1

Τα διαθέσιμα ελαστικά για το GP Μονακό

FORMULA 1

Η ώρα του πιο εντυπωσιακού αγώνα της σεζόν, του Grand Prix στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό πλησιάζει. Όμως τι σετ ελαστικών θα έχουν στη διάθεσή τους για την έκτη μάχη της σεζόν οι 20 μονομάχοι;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η πρώτη δεκάδα εκκινεί με την hyper soft γόμα της Pirelli, η οποία κάνει ντεμπούτο στον αγώνα της Κυανής Ακτής. Οι επόμενοι δέκα έχουν ελεύθερη επιλογή, ανάμεσα σε αυτή, την ultra soft και τη super soft, με τις προβλέψεις σχετικά με τη στρατηγική να αφορούν την πραγματοποίηση μόνο ενός pit stop.

Πράγμα εύλογο αφού το τίμημα μπορεί να αποδειχθεί μεγάλο μιας και στους δρόμους του Μονακό το προσπέρασμα είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε όμως τι επιλογές έχουν οι κορυφαίοι συνδυασμοί, ξεκινώντας από τον pole man Daniel Ricciardo που έχει στη διάθεσή του 4 πατημένα σετ hyper soft, ένα φρέσκο σετ ultra soft που θα είναι λογικά η επιλογή του για τη μοναδική αλλαγή, καθώς και ένα πατημένο σετ super soft.

Οι δύο οδηγοί της Ferrari έχουν τον ίδιο αριθμό σετ από κάθε γόμα, με τη διαφορά πως το δικό τους σετ super soft είναι απάτητο.

Όσο για τους οδηγούς της Mercedes, έχουν αμφότεροι από ένα φρέσκο σετ super soft, από ένα πατημένο ultra ενώ η διαφορά τους είναι στα hypersoft που ενώ έχουν από 4, ο Lewis Hamilton έχει κι ένα αχρησιμοποίητο.

Advertisement

Αναλυτικά:

monaco-infographic-pirelli-sets4race640tall

Advertisement