Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στο… περίμενε ο Bottas

Ελλάδα 19:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στο… περίμενε ο Bottas

FORMULA 1

Στο… περίμενε ο Bottas

FORMULA 1

Μπορεί ο Valtteri Bottas να έχει πείσει με τις εμφανίσεις του στα πρώτα δέκα Grand Prix ως οδηγός της Mercedes AMG Petronas, ωστόσο ακόμα η γερμανική ομάδα δεν προχωρά σε επέκταση του συμβολαίου του. Διαβάστε γιατί!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)
Θα περίμενε κανείς πως όντας σε απόσταση βολής από την κορυφή στα μισά της σεζόν, με δύο pole positions, δύο νίκες και άλλες πέντε παρουσίες στο βάθρο, πως ο Φινλανδός θα έπρεπε να είναι με το στυλό στο χέρι. Έτοιμος να επεκτείνει το μονοετές συμβόλαιό του με τα ασημί βέλη. Όμως κάτι καθυστερεί την ανανέωση και ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Toto Wolff, το αποκάλυψε.

«Δεν θέλει και πολλή σκέψη το να θέλουμε να υπογράψουμε νέο συμβόλαιο με τον Valtteri, είναι η λογική εξέλιξη. Θα ήθελα όμως πρώτα να βάλω όλα τα κομμάτια του παζλ. Κι αυτό διότι παίρνουμε αποφάσεις όχι μόνο λαμβάνοντας υπόψη τη σεζόν του 2018 αλλά θα πρέπει να αναλογιστούμε και εκείνες του 2019 και του 2020. Υπάρχουν κάποιες ευκαιρίες και μετά το Grand Prix της Βουδαπέστης, θα εξετάσω τι θα είναι σωστό και τι λάθος για την ομάδα», είπε ο Wolff.

Ποιες μπορεί να είναι οι «ευκαιρίες»; Ο Sebastian Vettel δεν έχει ακόμα συμβόλαιο με τη Ferrari. O Fernando Alonso αναζητά διακαώς ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ο Carlos Sainz θέλει να φύγει από τη Scuderia Toro Rosso. Όλοι αυτοί θα μπορούσαν υπό προϋποθέσεις να φορέσουν τα ασημί.

Advertisement
Advertisement

ham-bottas-russia17-a640

Όμως στην πραγματικότητα, αυτό που ο Wolff περιμένει είναι να έχει μία πιο σαφή εικόνα για τις προθέσεις του Lewis Hamilton. Το συμβόλαιο του Βρετανού ολοκληρώνεται στο τέλος του 2018, πράγμα που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές για το 2019 και μετά.