Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Στο Μπαχρέιν θα ανοίξει τα χαρτιά της η Liberty

Ελλάδα 17:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο Μπαχρέιν θα ανοίξει τα χαρτιά της η Liberty

FORMULA 1

Στο Μπαχρέιν θα ανοίξει τα χαρτιά της η Liberty

FORMULA 1

Ο χρόνος πιέζει και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη τονίζουν με κάθε ευκαιρία πως θα ήθελαν να είχαν το συντομότερο δυνατό στα χέρια τους τα πλάνα της Liberty Media σχετικά με τους τεχνικούς κανονισμούς του 2021 και όχι μόνο. Και απ’ ότι φαίνεται, σύντομα τα νέα αφεντικά της Formula 1 θα ανοίξουν τα χαρτιά τους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πριν μερικούς μήνες η αποκάλυψη των αρχικών πλάνων για το μέλλον της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε ότι αφορά στις υβριδικές μηχανές, που αφορούσε την απουσία MGU-H, περιορισμό στην εξέλιξη και τη χρήση στάνταρ μερών.

Οι Ferrari και Mercedes δεν είδαν με καλό μάτι τα παραπάνω και μένει να δούμε κατά πόσο η νέα πρόταση της Liberty, θα μπορέσει να γεφυρώσει το χάσμα. Αυτή αναμένεται πως θα παρουσιαστεί στις ομάδες στο περιθώριο του επόμενου αγώνα στο καλεντάρι, του Grand Prix του Μπαχρέιν.

Advertisement
Advertisement

Εκεί αναμένεται οι ομάδες να μάθουν και τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με τις νέες εμπορικές συμφωνίες του σπορ, καθώς καμία ομάδα δεν δεσμεύεται για την παρουσία της σε αυτό μετά το 2020.

«Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε προς τα που κατευθύνεται το σπορ στο μέλλον. Όλοι θέλουμε να μάθουμε τα πλάνα της Liberty», παραδέχθηκε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner.

Advertisement

Όσο για τον Helmut Marko, το μεγάλο ουσιαστικά κεφάλι της Red Bull σε ότι αφορά στα motorsports, ήταν πιο σαφής.

«Δεν βλέπω να μένουν η MGU-H. Συμφωνούμε νομίζω όλοι σε αυτό αλλά και στο γεγονός πως πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς αλλά και περιορισμός στα κόστη. Πρέπει να μειωθούν. Με οποιονδήποτε τρόπο, δεν έχει σημασία ποιος θα είναι αυτός. Καμία ομάδα δεν κερδίζει χρήματα, δεν είναι υγιές επιχειρηματικό μοντέλο», τόνισε ο Αυστριακός.

Advertisement

Λίγες ημέρες υπομονή λοιπόν, καθώς το Grand Prix του Μπαχρέιν διεξάγεται την Κυριακή του Πάσχα.