Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Σε αμηχανία η FIA για το pit stop της Ferrari

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε αμηχανία η FIA για το pit stop της Ferrari

FORMULA 1

Σε αμηχανία η FIA για το pit stop της Ferrari

FORMULA 1

Μπορεί η Ferrari να πανηγύρισε τη νίκη διά χειρός Sebastian Vettel στο Grand Prix του Μπαχρέιν, ωστόσο τον νυχτερινό αγώνα σημάδεψε το ατυχές pit stop του Kimi Raikkonen που επέφερε κάταγμα κνήμης-περόνης σε έναν εκ των μηχανικών.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού επέβαλλε ήδη πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ στη Scuderia αλλά δεν έχει ολοκληρώσει την εξέταση του συμβάντος. Και θα το εξετάσει ενδελεχώς αφοόυ γέννησε έντονους προβληματισμούς.

Όχι επειδή ήταν η 3η φορά σε δύο αγώνες που είδαμε μονοθέσιο να φεύγει από το pit box χωρίς να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η αλλαγή ελαστικών (προηγήθηκαν οι αστοχίες με τις δύο Haas στο Άλμπερτ Παρκ) αλλά επειδή στην περίπτωση του Σακχίρ, είναι να απορεί κανείς πως δόθηκε το πράσινο φως στον Iceman.

Advertisement
Advertisement

«Τα δύο συμβάντα στη Μελβούρνη αφορούσαν καθαρά λάθος του χειριστή του αερόκλειδου. Στο Μπαχρέιν δεν είχε βγει καν ο τροχός, πράγμα που σε φέρνει σε αμηχανία», είπε στην Express ο τεχνικός έφορος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Charlie Whiting.

Οι προβληματισμοί είναι εύλογοι καθώς η μανία των ομάδων για όλο και ταχύτερα pit stop, φλερτάροντας με χρόνους ακόμα και κάτω από τα δύο δευτερόλεπτα, γεννά προφανώς κινδύνους.

Όσο για τον άτυχο μηχανικό της Ferrari, Francesco Cigarini, χειρουργήθηκε επιτυχώς. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά, πατώντας εδώ.