Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ρίσκο και φιλοδοξία για τη McLaren

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρίσκο και φιλοδοξία για τη McLaren

FORMULA 1

Ρίσκο και φιλοδοξία για τη McLaren

FORMULA 1

Με το αριστερό ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τη McLaren καθώς στα δύο χειμερινά τεστ εξέλιξης που έλαβαν χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα αξιοπιστίας. Πράγμα που σηκώνει πολλή συζήτηση μιας και η συνεργασία της με τη Honda έληξε πρόωρα και άδοξα, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια θέματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Βέβαια η βρετανική ομάδα αυτή τη φορά δεν επιρρίπτει ευθύνες στον προμηθευτή υβριδικών μηχανών (που είναι πλέον η Renault), αλλά μάλλον μοιάζει να είναι πρόβλημα ακταίας χωροθέτησης στο πίσω μέρος της MCL33. Γι’ αυτό και υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση από πλευράς της ιστορικής ομάδας.

Επειδή λοιπόν φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά και η πίεση που ασκείται είναι επίσης διαφορετική, ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, έσπευσε να εξηγήσει τι συμβαίνει.

Advertisement
Advertisement

«Τα προηγούμενα τρία χρόνια ήταν δύσκολα. Προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη McLaren στη θέση που θα έπρεπε να βρίσκεται. Κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Ίσως υπάρχουν κάποια προβλήματα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως χάσαμε την ικανότητά μας να σχεδιάζουμε γρήγορα μονοθέσια και ελπίζω αυτό να το δείτε σύντομα και στην πίστα. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι. Και όταν είσαι φιλόδοξος, καλείσαι να ρισκάρεις», είπε ο Boullier.

boullier-china17-a640

Πάντως πρέπει να σημειωθεί, πως παρά τα προβλήματα, ο Fernando Alonso έγραψε την περασμένη Παρασκευή τον τρίτο καλύτερο χρόνο.