Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ricciardo: Θα νικούσα τον Hamilton με το ίδιο μονοθέσιο

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ricciardo: Θα νικούσα τον Hamilton με το ίδιο μονοθέσιο

FORMULA 1

Ricciardo: Θα νικούσα τον Hamilton με το ίδιο μονοθέσιο

FORMULA 1

Η ερώτηση σχετικά με τον καλύτερο οδηγό στη Formula 1 είναι πάντα αδόκιμη, μιας και δεν μπορείς να κάνεις πραγματική σύγκριση ανάμεσα σε πιλότους που οδηγούν διαφορετικά μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Όμως τι γίνεται όταν έχουν τον ίδιο εξοπλισμό; Ή πιο συγκεκριμένα, τι θα γινόταν αν οι Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo είχαν το ίδιο «όπλο» στη διάθεσή τους; Σύμφωνα με τον οδηγό της Red Bull Racing, θα μπορούσε να βγει εκείνος νικητής από αυτή τη μάχη.

«Φυσικά θα μπορούσα. Είναι κάτι που με έχουν ήδη ρωτήσει μερικές φορές. Ποιον θα ήθελα για teammate ή κάτι ανάλογο. Και πάντα απαντώ τον Lewis. Προφανώς θεωρώ πως είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και πως θα είχαμε ωραίες μονομαχίες. Όμως έχω αυτοπεποίθηση και πιστεύω πως θα έκανα τη δουλειά», είπε ο Daniel Ricciardo στο «The Age».

Advertisement
Advertisement

Ο Hamilton έκανε ντεμπούτο στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2007 και σε αυτές τις δέκα σεζόν, ηττήθηκε μόνο δύο φορές από τον teammate του στην τελική βαθμολογία: το 2012 από τον Jenson Button όταν ακόμα ήταν στη McLaren και φέτος, από τον Nico Rosberg στην τελευταία κοινή τους σεζόν στη Mercedes.

Όσο για τον Ricciardo, είχε την πρώτη πλήρη σεζόν του το 2012 με την Scuderia Toro Rosso και μόνο τότε είχε ηττηθεί από τον teammate του, Jean-Eric Vergne. Επικράτησε ο Αυστραλός το 2013 και έκανε το ίδιο και στη Red Bull Racing κόντρα στους Sebastian Vettel, Daniil Kvyat και Max Verstappen.

Advertisement

Όλα αυτά ενώ οι Ricciardo-Hamilton έχουν καλές σχέσεις. Μάλιστα πρόσφατα, στην απονομή βραβείων της FIA που έγινε στη Βιέννη, ο Βρετανός είπε πως το στιλ του είναι πιο κοντά σε εκείνο του Ricciardo από οποιονδήποτε άλλο συναθλητή του και πως θα ήθελε να περνούν περισσότερο χρόνο μαζί. Αν και έως τώρα, δεν ήταν και… κολλητοί.

«Ποτέ δεν έχει πει κάτι κακό για μένα, πάντα είναι ευγενικός μαζί μου αλλά σίγουρα είναι πολλές μέρες που τον βλέπεις πως κλείνεται στον εαυτό του. Άλλοτε μιλάμε, άλλοτε όχι. Σίγουρα έχω κάνει κάποιους φίλους στο σπορ αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος για τον οποίο είμαστε εδώ. Δεν περιμένω να με παίρνει τηλέφωνο, ούτε εκείνος από εμένα να κάνω το ίδιο», είπε ο Ricciardo.

Advertisement