Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πολυετές το συμβόλαιο του Sirotkin

Ελλάδα 11:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολυετές το συμβόλαιο του Sirotkin

FORMULA 1

Πολυετές το συμβόλαιο του Sirotkin

FORMULA 1

Μπορεί στην επίσημη ανακοίνωση της συνεργασίας της Williams F1 με τον Sergey Sirotkin για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018 να μην δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με αυτή, όμως προκύπτει πως δεν αφορά μονοετές συμβόλαιο!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αυτό αποκαλύφθηκε στο περιθώριο εκδήλωσης που έκαναν στη Μόσχα από κοινού η βρετανική ομάδα και η SMP Racing (πρόκειται ουσιαστικά για πρόγραμμα ανάδειξης οδηγών από τη Ρωσία, υποστηρίζοντας τις καριέρες ταλαντούχων οδηγών, όπως ο 22χρονος). H επιβεβαίωση ήρθε από τον CEO της Williams, Mike O’Driscoll.

«Με τον Sergey έχουμε υπογράψει πολυετές συμβόλαιο. Πιστεύουμε πολύ σε αυτόν. Ποτέ δεν μιλάμε δημοσίως για τους ακριβείς όρους στα συμβόλαια των οδηγών, αυτό συνηθίζεται στις ομάδες της Formula 1. Όμως αυτό που μπορώ να σας πω είναι πως πρόκειται για πολυετή συμφωνία και περιμένουμε να δούμε για αρκετά χρόνια τον Sergey με την αγωνιστική φόρμα της Williams», είπε o Βρετανός.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά της SMP Racing μίλησε ο ομόλογός του Dmitry Samorukov: «Ξέραμε πως ένα μονοετές συμβόλαιο δεν θα είχε νόημα, καθώς ο Sergey θέλει περισσότερο χρόνο τόσο με την ομάδα όσο και το μονοθέσιο. Το πρόγραμμά μας είναι σχεδιασμένο για περισσότερο από ένα έτος. Έχουμε πολύ ευέλικτους όρους στο συμβόλαιο αλλά είναι σίγουρα άνω του ενός έτους».

Πως μπορούμε να μεταφράσουμε την «ευελιξία» την οποία αναφέρει ο Samorukov; Λογικά υπάρχουν όροι απόδοσης που να θέλουν τον Sirotkin να υποβιβάζεται σε ρόλο τρίτου οδηγού αν δεν μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις στον αγωνιστικό τομέα. Στον οικονομικό πάντως, τα σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ που έφερε στη Williams σε χορηγίες, ήταν αρκετά για να τον χρίσουν teammate του Lance Stroll για τη προσεχή σεζόν.

Δείτε το video ανακοίνωσης της συνεργασίας των δύο πλευρών πατώντας play…

Advertisement