Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Με ποιον θα τρέξει στο Τέξας η Toro Rosso;

Ελλάδα 4:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με ποιον θα τρέξει στο Τέξας η Toro Rosso;

FORMULA 1

Με ποιον θα τρέξει στο Τέξας η Toro Rosso;

FORMULA 1

Μετά την προσωρινή απομάκρυνση του Daniil Kvyat για να πάρει… αγωνιστική γεύση από Formula 1 ο Pierre Gasly και την ανακοίνωση της πρόωρης αποχώρησης του Carlos Sainz με προορισμό τη Renault που σήμανε την επιστροφή του Ρώσου, έχουμε και νέα αλλαγή δεδομένων ενόψει Grand Prix ΗΠΑ για τη Scuderia Toro Rosso!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Gasly θα απουσιάσει από τον αγώνα στο Circuit of the Americas, για να τρέξει στον τελευταίο γύρο του πρωταθλήματος Super Formula στην Ιαπωνία. Βλέπετε διεκδικεί τον τίτλο καθώς είναι μόλις μισό πόντο πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Hiroaki Ishiura.

Μάλιστα ο 21χρονος τρέχει με την Team Mugen, ομάδα της Honda η οποία θα προμηθεύει με υβριδικές μηχανές την Toro Rosso και που θέλει όσο τίποτα τον τίτλο έναντι του αιωνίου αντιπάλου, της Toyota.

Advertisement
Advertisement

Τα παραπάνω ανοίγουν ξανά μία θέση στην ιταλική ομάδα, μόνο για τον αγώνα του Ώστιν. Υποψήφιοι για αυτοί είναι πολλοί όμως φαβορί είναι ο Brendon Hartley. Ένας ακόμα απόφοιτος του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull, που στην πορεία έχασε το δρόμο προς την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Έκανε όμως καριέρα στα sportscars, κατέκτησε όμως τον 24ωρο αγώνα του Μαν με την Porsche και αυτό το Σαββατοκύριακο διεκδικεί τον τίτλο στο WEC με τη γερμανική ομάδα. Ο Νεοζηλανδός που το 2008 είχε κάνει δοκιμές τόσο με την RBR όσο και με την STR, το 2009 είχε ρόλο τρίτου οδηγού στην πρώτη κι έκανε κι άλλες δοκιμές με τη δεύτερη, έχει λάβει μέρος ακόμα και σε τεστ με τη Mercedes, το 2012!

Advertisement

Με την ομάδα της Φαένζα να «ψάχνεται» ακόμα ενόψει 2018, η συμμετοχή του στον αγώνα του Τέξας θα μπορούσε να αποτελεί ιδανικό πεδίο αξιολόγησης για τη θέση αυτή.

Αν δεν προχωρήσει το σενάριο Hartley, φαβορί για να πάρει τη θέση του Gasly είναι ο Sebastien Buemi, που οδηγούσε για την Toro Rosso την τριετία 2009-2011.

Advertisement