Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Το πιο δύσκολο βήμα για τον Kubica

Ελλάδα 6:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πιο δύσκολο βήμα για τον Kubica

FORMULA 1

Το πιο δύσκολο βήμα για τον Kubica

FORMULA 1

Ενώ αναμένουμε με αγωνία την απόφαση της Williams σχετικά με το όνομα του teammate του Lance Stroll για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2018, ο Robert Kubica μιλάει για τις ελπίδες του αλλά και το δύσβατο δρόμο μέχρι το σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Πολωνός παραλίγο να χάσει τη ζωή του στις 6 Φεβρουαρίου του 2011, όταν κατά τη διάρκεια ενός τοπικού ράλι στην Ιταλία, μία μπαριέρα διαπέρασε το αγωνιστικό του Skoda Fabia. Ο 32χρονος σήμερα κατάφερε να γλιτώσει, έχοντας όμως ουσιαστικά διαλύσει το δεξί του χέρι.

Έχουν περάσει σχεδόν επτά χρόνια και μετά από υπέρ-προσπάθεια, χτυπά ξανά την πόρτα της Formula 1, διεκδικώντας το ρόλο του διαδόχου του Felipe Massa στη Williams. Ο Kubica έχει φτάσει μετά από προσπάθειες ετών στην πηγή, δεν ξέρει όμως αν τελικά θα πιει νερό…

Advertisement
Advertisement

«Η πιο δύσκολη περίοδος είναι όταν νιώθεις πως έχεις πολλές πιθανότητες να βρεθείς σε θέση να κάνεις καλά τη δουλειά. Το τελευταίο βήμα είναι και το πιο δύσκολο. Έκανα πολλά ώστε να φτάσω εδώ που είμαι και να πετύχω ότι έχω πετύχει φέτος, όμως αυτό το τελευταίο βήμα είναι και το πιο δύσκολο. Θα δούμε τι θα γίνει. Η επιστροφή λόγω των περιορισμών που έχω αποτελούσε μεγάλη πρόκληση, όμως η πρόοδος που σημείωσα σε αυτά τα τεστ, μου έδωσε αυτοπεποίθηση πως μπορώ να τα καταφέρω. Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ήταν 10 σπουδαίοι μήνες για εμένα, δούλεψα πολύ σκληρά και είμαι πολύ χαρούμενος με τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς. Όμως την τελική απόφαση, δεν την παίρνω εγώ. Θα δούμε λοιπόν…», είπε ο Kubica στο βρετανικό Sky Sports News.

Στη συνέχεια ο γεννημένος στη Κρακοβία οδηγός, απάντησε στο ερώτημα ‘Γιατί τώρα;’, ‘Γιατί τόσα χρόνια μετά’. Η απάντηση όπως είπε, ήταν στο κεφάλι του.

Advertisement

«Αν δεν ήμουν σίγουρος πως μπορώ να επιστρέψω, δεν θα το επεδίωκα καν. Πολλοί με ρωτούν γιατί δεν προσπάθησα νωρίτερα. Η απάντηση είναι στο μυαλό. Ο τρόπος σκέψης κάνει τη διαφορά. Δεν θα είναι εύκολο αλλά η ζωή δεν είναι εύκολη. Έχω πίστη στον εαυτό μου κι αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε ο Kubica.

Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την τελική απόφαση της Williams.

Advertisement