Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παιδάκια αντί των grid girls στα GP της F1!

Ελλάδα 16:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παιδάκια αντί των grid girls στα GP της F1!

FORMULA 1

Παιδάκια αντί των grid girls στα GP της F1!

FORMULA 1

Η αμφιλεγόμενη απόφαση της Liberty Media η οποία διαχειρίζεται πια τις τύχες της Formula 1, να παύσει την παρουσία grid girls στα Grand Prix της Formula 1, απέκτησε και… δεύτερο σκέλος. Όπως ανακοινώθηκε, από το 2018 στο grid θα βρίσκονται μικρά παιδιά!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Παρότι λοιπόν τα νέα αφεντικά έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αντί να ακολουθήσουν τις παραδόσεις που ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες ισχύουν σε υπερθετικό βαθμό με τις cheerleaders, στρέφονται προς το παράδειγμα του ποδοσφαίρου.

Τα μικρά λοιπόν παιδιά, που θα επιλέγονται από τους διοργανωτές των αγώνων είτε βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων είτε μέσω κλήρωσης, θα συνοδεύουν τους οδηγούς στο grid στη νέα μορφή παρουσίασης που θα υπάρχει πριν τις εκκινήσεις.

Advertisement
Advertisement

«Θα είναι ξεχωριστές στιγμές για αυτά τα παιδιά: σκεφτείτε το, να στέκονται δίπλα στους ήρωές τους, να τους βλέπουν να προετοιμάζονται για τον αγώνα, στην απόλυτη ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα είναι αξέχαστη εμπειρία και για εκείνα αλλά και τις οικογένειές τους. Θα αποκτούν κίνητρα, να προσπαθούν, να προπονούνται, να μαθαίνουν συνέχεια και να ονειρεύονται κάποια μέρα να βρίσκονται αυτά στη θέση των ηρώων τους. Ποιος καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσεις την επόμενη γενιά ηρώων της Formula 1;», είπε σχετικά ο εμπορικός διευθυντής της F1, Sean Bratches.

Η ιδέα αυτή έτυχε θερμής υποδοχής από την πλευρά της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού και θα υιοθετηθεί και στους υποστηρικτικούς αγώνες της Formula 1 σε κάθε Grand Prix, δηλαδή τη Formula 2 και το GP3.

Πάντως η πλειοψηφία του κοινού και των εμπλεκόμενων στη Formula 1, εξακολουθεί να τάσσεται κατά της παύσης των grid girls. Ανάμεσά τους και ο θρύλος του σπορ, Niki Lauda, τις καυστικές δηλώσεις του οποίου μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.