Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Verstappen

Ελλάδα 10:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Verstappen

FORMULA 1

Παραδέχθηκε το λάθος του ο Verstappen

FORMULA 1

Η υπερβολικά αισιόδοξη προσπάθεια του Max Verstappen να προσπεράσει τον Sebastian Vettel στη φουρκέτα της πίστας της Σαγκάης στον 43ο γύρο του Grand Prix της Κίνας, κατέστρεψε τις προσπάθειες και των δύο να βρεθούν στο βάθρο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η σύγκρουση έφερε τετ α κε, ο Γερμανός αποκόμισε ζημιές στη Ferrari του με αποτέλεσμα να πέσει όγδοος ενώ ο οδηγός της Red Bull Racing έλαβε ποινή 10 δευτερολέπτων από τους αγωνοδίκες (Nish Shetty, Jose Abed και Danny Sullivan), με αποτέλεσμα να πέσει από την τέταρτη, στην πέμπτη θέση της τελικής κατάταξης.

Μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, οι δύο οδηγοί συνομίλησαν σε ήπιους τόνους ενώ μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Ολλανδός παραδέχθηκε το λάθος του στη συγκεκριμένη φάση.

Advertisement
Advertisement

«Είδα πως είχε πρόβλημα με τα ελαστικά του και προσπαθούσα να φρενάρω αργά στις στροφές. Όμως μπλόκαραν οι πίσω τροχοί μου και τον χτύπησα. Ήταν φυσικά δικό μου λάθος. Δεν ήθελα να συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι εύκολο να πει κανείς εκ των υστέρων πως έπρεπε να περιμένω και μάλλον αυτή θα ήταν η καλύτερη ιδέα. Όμως δυστυχώς, δεν περίμενα», είπε ο 20χρονος.

Πάντως δεν εναρμονίστηκε με την άποψη πως πρέπει να ηρεμήσει οδηγικά και να κινείται πιο προσεκτικά εντός πίστας.

«Είναι εύκολο να κάνει κανένας σχόλια απ’ έξω. Προς το παρόν τα πράγματα προφανώς δεν πάνε όπως θέλω αλλά αυτό σημαίνει πως πρέπει να ‘ηρεμήσω’; Δεν το νομίζω. Είναι κρίμα που ήρθαν έτσι τα πράγματα και πρέπει να αναλύσω ότι έγινε και να επιστρέψω πιο δυνατός», τόνισε ο Verstappen.

Advertisement

verstappen-china18-b640