Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οριστικό: Διαζύγιο McLaren με Honda

Ελλάδα 4:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οριστικό: Διαζύγιο McLaren με Honda

FORMULA 1

Οριστικό: Διαζύγιο McLaren με Honda

FORMULA 1

Το αναμενόμενο διαζύγιο ανάμεσα στη McLaren και τη Honda όλα δείχνουν πως αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Στο τέλος της σεζόν θα έχουμε τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών που ξεκίνησε το 2015 αλλά δεν είχε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ιστορική βρετανική ομάδα προσπαθούσε με κάθε τρόπο από το ξεκίνημα της σεζόν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Απ’ όταν στις δοκιμές εξέλιξης του Χειμώνα φάνηκε πως αντί να κλείσει η απόσταση από τον ανταγωνισμό, τα προβλήματα και οι αδυναμίες των ιαπωνικών υβριδικών μηχανών είχαν αυξηθεί.

Αφού τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari αρνήθηκαν τη συνεργασία, η λύση βρέθηκε στη Renault που θα προμηθεύει τη McLaren με υβριδικές μηχανές για την επόμενη τριετία. Όσο δηλαδή θα διαρκέσει ο κύκλος των τωρινών τεχνικών κανονισμών σε ότι αφορά στα κινητήρια σύνολα, καθώς από το 2021 αναμένουμε μεγάλες αλλαγές. Αλλαγές που μπορεί να φέρουν νέους κατασκευαστές στο σπορ ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο πρόεδρος της McLaren F1, Zak Brown, άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατασκευάζουν μόνοι τους τις υβριδικές μηχανές.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία αφορά παροχή μονάδων ίδιων προδιαγραφών με εκείνες που θα χρησιμοποιούν το 2018 η εργοστασιακή ομάδα της Renault και η Red Bull Racing. Και παράλληλα, αναμένεται να πείσει τον Fernando Alonso να υπογράψει και αυτός νέο συμβόλαιο με την ομάδα του Ουόκινγκ.

alonso-russia17-b640

Παράγοντας-κλειδί σε όλα τα παραπάνω είναι το πλάνο της Red Bull. Γιατί για να μπορέσει η Renault να συνεργαστεί με τη McLaren, έπρεπε να διακοπεί μία υπάρχουσα συνεργασία, μιας και είχε ξεκαθαρίσει πως δεν σκόπευε να ακολουθήσει πρόγραμμα τεσσάρων ομάδων. «Θυσιάστηκε» λοιπόν η Scuderia Toro Rosso, που θα τρέχει με υβριδικές μηχανές Honda το 2018, ώστε να δοθεί χρόνος στους Ιάπωνες να λύσουν τα κακώς κείμενα ενόψει συνεργασίας με την πρώτη ομάδα, την RBR, από το 2019.