FORMULA 1

Ολοκλήρωσε τις δοκιμές με Williams o Kubica

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ολοκλήρωσε τις δοκιμές με Williams o Kubica

FORMULA 1

Ολοκλήρωσε τις δοκιμές με Williams o Kubica

FORMULA 1

Έξι μέρες μετά την πρώτη ημέρα δοκιμών με την ομάδα της Williams που έλαβαν χώρα στο σιρκουί του Σίλβερστοουν στη Μεγάλη Βρετανία, ο Robert Kubica πέρασε άλλη μία μέρα αξιολόγησης, αυτή τη φορά στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ στην Ουγγαρία.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η βρετανική ομάδα το χαρακτήρισε «παραγωγικό», χωρίς όμως να αποκαλύπτει χρόνους ή τον αριθμό γύρων που έκανε ο 32χρονος. Αυτές οι δοκιμές, όπως και η εκτενής χρήση του προσομοιωτή της βρετανικής ομάδας, έρχονται στο πλαίσιο αξιολόγησης του βαθμού ετοιμότητας του Kubica.

Θυμίζουμε πως τον Φεβρουάριο του 2011 ο Πολωνός είχε ένα τρομακτικό ατύχημα τρέχοντας στο Rally Ronde di Andora, με μία μπαριέρα να διαπερνά το Skoda Fabia S2000 που οδηγούσε. Επέζησε αλλά είχε εκτενή τραύματα, με τη λειτουργικότητα και κινητικότητα του δεξιού του χεριού να είναι έκτοτε περιορισμένη.

Advertisement
Advertisement

Ο Kubica προσπάθησε πολύ, επέστρεψε σταδιακά στους αγώνες ξεκινώντας από τα ράλι που ήταν πιο εύκολα βάσει της κατάστασής του, όμως οι δοκιμές με μονοθέσιο GP3 οδήγησαν σε ένα ιδιωτικό τεστ με τη Renault που με τη σειρά του σήμανε και την επιστροφή σε επίσημες διαδικασίες. Η γαλλική ομάδα αξιολόγησε ξανά τον Kubica, αυτή τη φορά σε επίσημες δοκιμές που είχαν γίνει στην Ουγγαρία.

Τελικά η Renault στρατολόγησε τον Carlos Sainz ενόψει 2018 και κάπου εκεί άρχισε το φλερτ του Kubica με τη Williams. Παρότι η πλειοψηφία του κοινού, ακόμα και ο πρώην ισχυρός άνδρας του σπορ Bernie Ecclestone, θέλουν την επιστροφή του με τα χρώματα της ιστορικής ομάδας, υπάρχει ανταγωνισμός.

Οι δοκιμές στη Βουδαπέστη πραγματοποιούνται με τη Williams FW36 Mercedes

Οι δοκιμές στη Βουδαπέστη πραγματοποιούνται με τη Williams FW36 Mercedes

Σήμερα στο τιμόνι της FW36 του 2014 με την οποία πραγματοποιούνται οι δοκιμές λόγω περιορισμών στους κανονισμούς, θα βρεθεί ο Paul di Resta, ο τρίτος οδηγός της ομάδας. Οι δυο τους φέρονται ως οι δύο βασικοί διεκδικητές της θέσης του teammate του Lance Stroll την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Advertisement

Υποψήφιοι είναι ακόμα ο νυν ηγέτης της ομάδας, Felipe Massa, καθώς και ο προστατευόμενος της Mercedes, Pascal Wehrlein, που διατηρεί ελπίδες λόγω της συνεργασίας των δύο πλευρών καθώς οι Γερμανοί παρέχουν υβριδικές μηχανές στην ομάδα του Sir Frank.