FORMULA 1

Όλο και πιο κοντά σε Grand Prix η Κοπεγχάγη (video)

Ελλάδα 5:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλο και πιο κοντά σε Grand Prix η Κοπεγχάγη (video)

FORMULA 1

Όλο και πιο κοντά σε Grand Prix η Κοπεγχάγη (video)

FORMULA 1

Έχουν περάσει τρεισήμισι μήνες από την αποκάλυψη πως η Κοπεγχάγη φιλοδοξεί να φιλοξενήσει στους δρόμους της ένα Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1. Κι έκτοτε, οι Δανοί έχουν κάνει βήματα προς τα εμπρός στο όλο project.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Είμαστε ενθουσιασμένοι από τη δυνατότητα να εξετάσουμε τη διεξαγωγή ενός αγώνα στη Δανία. Νομίζω πως η Κοπεγχάγη αποτελεί την ιδανική τοποθεσία ώστε να αποτελέσει εξαιρετική πλατφόρμα για έναν αγώνα», είπε σχετικά ο επικεφαλής της Liberty Media, Chase Carey.

Ο Αμερικανός βρέθηκε στη σκανδιναβική χώρα και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο της πόλης και άλλους φορείς, για να συζητήσουν την πρόταση. Αυτή προέρχεται από μία κοινοπραξία, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Επιστημών, Τεχνολογίας & Εξέλιξης της Δανίας, Helge Sander, και… συνοδοιπόρο του σε αυτή την προσπάθεια το πρώην ιδιοκτήτη της Saxo Bank, Lars Seier Christensen.

Advertisement
Advertisement

Το πλάνο τους αφορά στο 2020, με την προτεινόμενη διαδρομή να περνάει μπροστά από το κτίριο της βουλής και δύο μεγάλες γέφυρες. Η αγωνιστική διαδρομή προέκυψε με τη συνδρομή τόσο του πρώην οδηγού της Formula 1, Jan Magnussen, όσο και του Hermann Tilke, του αρχιτέκτονα που βρίσκεται πίσω από όλες τις σύγχρονες πίστες.

Και μιας και αναφερθήκαμε στον μπαμπά Magnussen, είναι προφανές πως η όλη ιδέα προέκυψε λόγω της αύξησης της δημοτικότητας του σπορ στη Δανία, λόγω της εμπλοκής σε αυτό του γιου του βετεράνου οδηγού, Kevin. Η κοινοπραξία υποστηρίζει πως έχει ήδη εξασφαλίσει πόρους που ανέρχονται στα 70 εκατομμύρια ευρώ άρα όλα βαίνουν καλώς.

Μένει να δούμε αν τελικά θα δούμε πραγματικά μονοθέσια να κάνουν την διαδρομή που μπορείτε να εξερευνήσετε στο video που ακολουθεί…

Advertisement