Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Massa αποχωρεί οριστικά από την F1 (video)

Ελλάδα 21:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Massa αποχωρεί οριστικά από την F1 (video)

FORMULA 1

Ο Massa αποχωρεί οριστικά από την F1 (video)

FORMULA 1

Τίτλους τέλους στην πλούσια καριέρα του στη Formula 1 αποφάσισε να ρίξει ο Felipe Massa! Αυτή τη φορά οριστικά αφού όπως ίσως θυμάστε, είχε ανακοινώσει και πέρυσι τέτοια εποχή την αποχώρησή του από το σπορ. Δέχθηκε όμως να την αναβάλλει για να καλύψει το κενό που άφησε στη Williams o Valtteri Bottas.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

«Όπως όλοι γνωρίζουν, αφότου είχα ανακοινώσει την αποχώρησή μου από τη Formula 1 στο τέλος της περυσινής σεζόν, συμφώνησα να επιστρέψω για να βοηθήσω τη Williams όπως μου ζητήθηκε. Συνολικά έχω περάσει τέσσερα σπουδαία χρόνια με την ομάδα, όμως η καριέρα μου στο σπορ θα ολοκληρωθεί στο τέλος της σεζόν που διανύουμε. Θα ήθελα να πω ξανά ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους με στήριξαν: τη γυναίκα και τον πατέρα μου, όλη την οικογένειά μου, τον μάνατζερ μου Nicolas (Todt) και όλους τους φίλους, συναδέλφους και χορηγούς μου.
Θα ήθελα να προσθέσω ένα τεράστι ευχαριστώ στο κοινό που με στήριξαν απίστευτα και με πολύ πάθος όλα αυτά τα χρόνια. Παίρνω μαζί μου τόσες σπουδαίες αναμνήσεις. Παρότι οι δύο τελευταίοι αγώνες μου, στη Βραζιλία και το Άμπου Ντάμπι, θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, ανυπομονώ να κλείσω θετικά την πορεία μου στη Formula 1 και να ξεκινήσω την προετοιμασία για το επόμενο κεφάλαιο στην καριέρα μου
», ανέφερε ο Massa σε ανακοίνωση που έκανε μέσω social media.

Κίνηση που μάλλον φανερώνει πως είχε ενημερωθεί πως οι ελπίδες να παραμείνει στη Williams και την επόμενη αγωνιστική σεζόν, ήταν λιγοστές. Φαβορί για αυτό το ρόλο είναι οι Robert Kubica και Paul di Resta, με αουτσάιντερ τον Pascal Wehrlein και νέο, σοβαρό υποψήφιο, τον Daniil Kvyat.

Advertisement
Advertisement

massa-monaco17-b640

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστορικής ομάδας, το όνομα του διαδόχου του θα ανακοινωθεί προσεχώς. Ωστόσο η ανακοίνωση αυτή περιελάμβανε και τις ευχαριστίες της Claire Williams προς τον 36χρονο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Felipe για όλα όσα έκανε για την ομάδα μας αυτά τα τέσσερα χρόνια. Ήταν μεγάλη ευχαρίστηση η συνεργασία μαζί του. Επίσης είμαστε ευγνώμονες που δέχθηκε να αναβάλλει την αποχώρησή του από τη Formula 1, πράγμα που απέδειξε το βάθος της σχέσης που χτίσαμε αυτά τα χρόνια. Ξέρουμε πως δεν ήταν εύκολη απόφαση για εκείνον να επιστρέψει, έχοντας μάλιστα πει ένα τόσο συγκινητικό αντίο πέρυσι. Εκ μέρους του Sir Frank και όλων στην ομάδα, εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον του Felipe», είπε η βρετανίδα.

Advertisement

Το μέλλον του Massa αναμένεται να είναι στη Formula E, στην οποία θα μεταπηδήσεις, έστω και με μία σεζόν καθυστέρηση. Όσο για την καριέρα του στη Formula 1, άρχισε στο Grand Prix Αυστραλίας του 2002 και 267 εκκινήσεις μετά, ο οδηγός από το Σάο Πάολο, μετράει 11 νίκες, 41 βάθρα, 16 pole positions, 15 ταχύτερους γύρους και 1160 κερδισμένους βαθμούς.

Advertisement