Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Kubica είπε όχι στον 24ωρο αγώνα του Μαν

Ελλάδα 1:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Kubica είπε όχι στον 24ωρο αγώνα του Μαν

FORMULA 1

O Kubica είπε όχι στον 24ωρο αγώνα του Μαν

FORMULA 1

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Robert Kubica απέρριψε τη δυνατότητα να λάβει μέρος σε έναν από τους πιο θρυλικούς αγώνες στον κόσμο: την πρόκληση των 24ων ωρών του Μαν!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Πέρυσι είχε συμφωνήσει με την ομάδα ByKolles να τρέξει στην κατηγορία LMP1, ευκαιρία που προέκυψε μετά τις επιτυχημένες δοκιμές που είχε κάνει μερικούς μήνες νωρίτερα στο Μπαχρέιν. Ωστόσο στην πορεία έκανε πίσω, καθώς επικεντρώθηκε στην προσπάθειά του να επιστρέψει στη F1.

Ο ίδιος λόγος, η Formula 1 δηλαδή, είναι που του πατάει ξανά φρένο. Όχι λόγω κάποιου περιορισμού από την Williams στην οποία έχει πλέον ρόλο εφεδρικού οδηγού αλλά επειδή το πρόγραμμά του πλέον είναι ασφυκτικά γεμάτο.

Advertisement
Advertisement

Έτσι απέρριψε την πρόταση που του έκανε η EFC TRSM Racing του γνώριμου από τη θητεία του στη Manor Marussia, Graham Lowdon, παρότι είχε κάνει δύο πολύ επιτυχημένα τεστ τον περασμένο χειμώνα

«Οι δοκιμές πήγαν πολύ καλά αλλά το πρόβλημά μου είναι ο χρόνος. Έχω πολύ περιορισμένο χρόνο εκτός F1 και γι’ αυτό αποφάσισα να μη λάβω μέρος στο WEC. Θα επικεντρωθώ στο ρόλο μου στη Williams. Τις τελευταίες 45 ημέρες έχω περάσει μόνο 45 ημέρες σπίτι μου. Στην πραγματικότητα δεν ξέρω τι πάει να πει ‘σπίτι’ πια. Θα ήθελα πολύ να τρέξω αλλά έπρεπε να επικρατήσει η λογική», είπε ο Πολωνός σε συνέντευξη Τύπου του Grupa Lotos.

Advertisement

Διαβάσατε την… ακραία άποψη του Jacques Villeneuve σχετικά με το πως επηρεάζει αρνητικά τους οδηγούς της Williams o Kubica; Αν όχι, διαβάστε τη πατώντας εδώ.