Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

O Gasly στη θέση του Kvyat στην Toro Rosso

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

O Gasly στη θέση του Kvyat στην Toro Rosso

FORMULA 1

O Gasly στη θέση του Kvyat στην Toro Rosso

FORMULA 1

Η Scuderia Toro Rosso προκάλεσε αίσθηση με την αιφνίδια απόφασή της να βάλει στο… ψυγείο τον Daniil Kvyat, δίνοντας στους επόμενους αγώνες το μονοθέσιο του στον ανερχόμενο Pierre Gasly!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Γάλλος αναμενόταν να έχει την ευκαιρία του το 2018, με τα σενάρια να τον ήθελαν να κάνει ντεμπούτο από φέτος στη Μαλαισία, εφόσον ο Carlos Sainz μετακόμιζε πρόωρα στη Renault F1 για λογαριασμό της οποίας θα οδηγεί την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Τελικά η φημολογία αποδείχθηκε σωστή μόνο για το χρονικό προσδιορισμό του ντεμπούτου του 21χρονου!

Από το Grand Prix Μαλαισίας λοιπόν, ο προερχόμενος από την ακαδημία της Red Bull οδηγός, θα οδηγεί την STR12. Η σχετική ανακοίνωση από την Toro Rosso δεν διευκρινίζει ακριβώς το νέο καθεστώς, αναφέρει όμως σε πληθυντικό αριθμό τους αγώνες που θα ισχύει αυτή η αλλαγή θέσεων.

Advertisement
Advertisement

Ο επικεφαλής της ιταλικής ομάδας, Franz Tost, είπε σχετικά: «Η Scuderia Toro Rosso δημιουργήθηκε από τη Red Bull ώστε να φέρνει στη Formula 1 οδηγούς που προέρχονται από το Πρόγραμμα Εξέλιξης Νέων Ταλέντων. Αυτό κάνουμε με τον Pirelli που ήταν ο επόμενος στη σειρά για να έχει μία τέτοια ευκαιρία. Έχει αποδείξει πως την αξίζει, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στο GP2 Series το 2016 και όντας πολύ ανταγωνιστικός φέτος στη Super Formula στην Ιαπωνία. Είναι μόλις μισό πόντο πίσω από τον πρώτο της βαθμολογίας και έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτή η αλλαγή οδηγών μας θα μας δώσει την ευκαιρία να αξιολογήσουμε καλύτερα τις επιλογές μας σε ότι αφορά στους οδηγούς που θα έχουμε το 2018».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Kvyat που όπως τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση, δεν τίθεται εκτός ομάδας και παραμένει στην οικογένεια της Red Bull: «Για διάφορους λόγους, άλλοτε τεχνικά προβλήματα, άλλοτε δικά του λάθη, ο Daniil δεν έχει δείξει τις πραγματικές δυνατότητές του φέτος. Γι’ αυτό και δεν θα οδηγήσει στους επόμενους αγώνες».

O Gasly φέτος αγωνίζεται στη Super Formula στην Ιαπωνία

O Gasly φέτος αγωνίζεται στη Super Formula στην Ιαπωνία

Όσο για τον Gasly, ήταν εύλογα περιχαρής: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν να έχω αυτή την ευκαιρία στην καριέρα μου και ιδίως τη Red Bull, τον Δρ Helmut Marko και τη Scuderia Toro Rosso. Νιώθω έτοιμος και προετοιμασμένος χάρη στο ρόλο μου ως τρίτος οδηγός της Red Bull Racing φέτος».

Advertisement

Λογικά αυτή η αλλαγή θέσεων θα ισχύσει για τους αγώνες της Μαλαισίας και της Ιαπωνίας που διεξάγονται 1 και 8 Οκτωβρίου. Τις ημερομηνίες του Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ο Gasly έχει υποχρεώσεις στη Super Formula και καθώς διεκδικεί τον τίτλο (είναι μόλις μισό βαθμό από την κορυφή), λογικά δεν θα απουσιάσει. Όμως δεν είναι ακόμα γνωστό αν ο περυσινός πρωταθλητής του GP2 θα επιστρέψει στο κόκπιτ της STR12.

Όλα αυτά ενώ οι δυο τους φέρονται ως τα μεγάλα φαβορί για το οδηγικό δίδυμο της Toro Rosso για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, καθώς ο Carlos Sainz πάει την επόμενη σεζόν… δανεικός στη Renault.

O Kvyat θα κάτσει στον... πάγκο!

O Kvyat θα κάτσει στον… πάγκο!

Advertisement