Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ο Gasly έγινε… άντρας!

Ελλάδα 12:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Gasly έγινε… άντρας!

FORMULA 1

Ο Gasly έγινε… άντρας!

FORMULA 1

Η Scuderia Toro Rosso, η Honda και ο Pierre Gasly, εντυπωσίασαν στο Grand Prix του Μπαχρέιν, κατακτώντας μία πανάξια αλλά ανέλπιστη τέταρτη θέση. Μία επιτυχία που δίνει… καύσιμο στους Ιάπωνες, ξεσηκώνει τους Ιταλούς που δικαιώνονται για το ρίσκο αυτής της συνεργασίας και που θα φέρει αγωνιστική ενηλικίωση στον Γάλλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει ο Helmut Marko, που αποτελεί το δεξί χέρι του Dietrich Mateschitz και ουσιαστικά είναι ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στις δύο αγωνιστικές ομάδες της Red Bull. Και το είπε με γλαφυρό τρόπο, αποκαλύπτοντας παράλληλα έναν επιπλέον λόγο που είχε ο Gasly για να το γιορτάσει μετά την ολοκλήρωση του αγώνα του Σακχίρ!

«Αυτός ο αγώνας τον έκανε άντρα. Και η τέταρτη θέση θα φέρει επιβράβευση για εκείνον. Οι οδηγοί μας έχουν συμβόλαια με πολύ καλούς όρους σε ότι αφορά στα bonus. Αυτό το αποτέλεσμα λοιπόν θα τον ευχαριστήσει ιδιαίτερα», είπε ο Marko στο βρετανικό Autosport.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η επιτυχία του 22χρονου, μόλις στον έβδομο αγώνα του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, έφερε στην ομάδα της Φαένζα 12 πόντους και την ανέβασε στην έκτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Πράγμα που ουδείς φανταζόταν όταν ανακοινώθηκε πως φέτος θα έτρεχε με υβριδικές μηχανές της Honda.

«Δεν περίμενα να έρθει μία τέταρτη θέση τόσο νωρίς – είναι μία θετική εξέλιξη. Στόχος μας με αυτή την υβριδική μηχανή, ήταν οι μάχες με τις μικρομεσαίες ομάδες. Ούτε καν τόσο νωρίς αλλά εντός του πρώτου μισού της σεζόν», παραδέχθηκε ο Marko.

Gasly-bahrain18-b640

Advertisement

Το αποτέλεσμα αυτό αλλάζει σε μεγάλο βαθμό και τα δεδομένα σε ότι έχει να κάνει με το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει και η Red Bull Racing στο στρατόπεδο της Honda το 2019.