Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Η χειραψία που δεν έδειξε η TV

Ελλάδα 20:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η χειραψία που δεν έδειξε η TV

FORMULA 1

Η χειραψία που δεν έδειξε η TV

FORMULA 1

Για πολλοστή φορά «συνάδελφοι» ανά τον κόσμο προσπάθησαν να δημιουργήσουν από το πουθενά θέμα, με βαρύγδουπους τίτλους σχετικά με την άρνηση του Lewis Hamilton να δώσει το χέρι του στον Sebastian Vettel. Όποιος όμως το έκανε, έβαλε αυτογκόλ που θα μνημονεύεται καιρό.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΠΙΛΜΠΕΡΓΚ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, τα μονοθέσια των τριών πρώτων παρατάχθηκαν στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού ενόψει των τηλεοπτικών συνεντεύξεων.

Ο pole man Valtteri Bottas, ο δεύτερος Sebastian Vettel και ο τρίτος Lewis Hamilton βγήκαν από τα μονοθέσιά τους και έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις. Τις ερωτήσεις τις έκανε ο Davide Valsecchi που αν και ταλαντούχος κάποτε οδηγός, σε ρόλο παρουσιαστή είναι περιορισμένων δυνατοτήτων. Με το χαμόγελο του τζόκερ σε άκυρες στιγμές της συζήτησης και με τον ενθουσιασμό του δάσκαλου Χάρη Αλευρόπουλου στα καρφιά του Γκιούρδα, χωρίς όμως προφανή αιτία. Ίσως απλά επειδή προσπαθεί υπερβολικά. Έτσι και πίσω από το τιμόνι, αν πιέσεις τόσο ώστε να είσαι έξω από την… ασφαλή σου ζώνη, όλα μπορεί γρήγορα να πάρουν άσχημη εξέλιξη.

Advertisement
Advertisement

Μετά την πρώτη συνύπαρξή του με τον Hamilton σε μία τέτοια παράσταση να μου έχει μείνει στο μυαλό γιατί ο Lewis αρνήθηκε να παρασυρθεί σε πέλαγα ανέμελης ευτυχίας και του απαντούσε με τη σοβαρότητα με την οποία ο Ιταλός έπρεπε να τον ρωτούσε, σήμερα ο Valsecchi έφαγε δεύτερο άκυρο. Μετά το πέρας των συνεντεύξεων και λειτουργώντας λες και είναι ο τρίτος μίας παρέας κολλητών που προσπαθεί να λύσει την παρεξήγηση ανάμεσά στους άλλους δύο, απαίτησε να δώσουν τα χέρια μπροστά στις κάμερες. Ο Hamilton δεν το έκανε. Και κάποια ιταλικά (και όχι μόνο) ΜΜΕ, του επιτέθηκαν.

Όμως αυτό που πολλοί βιάστηκαν να κρίνουν βλέποντας το δέντρο και όχι το δάσος, είναι πως οι δύο… μονομάχοι του Μπακού, είχαν ήδη δώσει τα χέρια όταν βγήκαν από τα μονοθέσιά τους. Αυθόρμητα, αυθεντικά, όχι με το ζόρι για τις κάμερες. Έχω πολλές φορές στήσει στον τοίχο τον Hamilton για τη συμπεριφορά του εκτός κόκπιτ. Όμως πάντα τόνιζα πόσο σέβομαι το γεγονός πως πράττει όπως νιώθει. Και χάρηκα πολύ που δεν έγινε μαριονέτα για ένα πλάνο happy end, που δεν έκανε κάτι επιτηδευμένο επειδή του το είπε κάποιος Valsecchi (που μάλλον κάποιος από τη FOM του το είπε στο αυτό αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία).

? . #AustrianGP #Austria #F1 #Formula1 #LewisHamilton #SebastianVettel

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Advertisement

Vettel και Hamilton έδωσαν τα χέρια, μίλησαν, έχουν άλλωστε μιλήσει ήδη μετά τα όσα συνέβησαν στο Μπακού. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι φιλαράκια, δεν σημαίνει πως δεν θα αρχίσουν πάλι τα ίδια αν τυχόν συναντηθούν πουθενά οι πτέρυγές τους. Όμως αγαπητοί συνάδελφοι, μη δημιουργούμε θέματα που δεν υπάρχουν. Οι δύο πρωταθλητές έδωσαν τα χέρια όχι κατ’ εντολή αλλά επειδή το ήθελαν. Και το έκαναν μπροστά και στο κοινό της κεντρικής κερκίδας του Red Bull Ring αλλά και όλους τους δημοσιογράφους, καθώς το Γραφείο Τύπου που βρισκόμαστε, είναι ακριβώς μπροστά από το χώρο που έγιναν οι συνεντεύξεις.