Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λιούις ο μεγαλοπρεπής!

Ελλάδα 21:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λιούις ο μεγαλοπρεπής!

FORMULA 1

Λιούις ο μεγαλοπρεπής!

FORMULA 1

Ο Χάμιλτον έγινε χτες βράδυ ο πιο πετυχημένος Βρετανός οδηγός στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Μπορεί ο χθεσινός αγώνας να μην εξελίχθηκε όπως θα περίμενε ο Χάμιλτον, παραταύτα ο Βρετανός τερμάτισε 9ος πήρε δυο βαθμούς και με διαφορά 56 από τον έτερο διεκδικητή του τίτλου, Σεμπάστιαν Φέτελ πανηγύρισε την κατάκτηση του 4ου παγκόσμιου τίτλου.

Στιγμές μετά την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου στο Μεξικό για 4η φορά στην καριέρα του ο Χάμιλτον τόνισε: «Για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ ακόμη να συνειδητοποιήσω ότι έχω πάρει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους. Νιώθω τόση ενέργεια από τους ανθρώπους γύρω μου οπότε χρειάζομαι χρόνο για να κατασταλάξει μέσα μου. Είμαι απίστευτα ευγνώμων προς την ομάδα όταν αναλογίζομαι πόσα έπρεπε να γίνουν φέτος για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα. Δεν το κατάφερα μόνος μου εργάζονται πάνω από 1000 άνθρωποι σε Μπράκλεϊ και Μπρίξγουρθ για τη δημιουργία αυτού του θηρίου που μου επέτρεψε να δείξω τις ικανότητές μου. Λαμβάνω μηνύματα υποστήριξης απ’ όλο τον πλανήτη και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι πιστεύουν σε μένα.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία μου επί Μεξικάνικου εδάφους ελπίζω ότι θα δώσει μια αχτίδα ελπίδας στο λαό που δοκιμάστηκε τόσο πολύ το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Το κράνος μου φέρει το σλόγκαν “Still I rise”. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη κι όταν πέφτω σηκώνομαι και συνεχίζω ξανά όσο πιο δυνατά μπορώ. Δεν τα παρατάω ποτέ. Το 4 είναι σπουδαίος αριθμός, τώρα όμως σκέφτομαι το 5». Ο Βρετανός μπήκε με την επιτυχία του αυτή, στο ολιγομελές κλαμπ παγκόσμιων πρωταθλητών «4 και άνω». Μέλη είναι επίσης: Μ.Σουμάχερ (7), Φάντζιο (5), Προστ (4), Φέτελ (4).

Ο Χάμιλτον που φέτος έχει βαθμολογηθεί σε όλους τους αγώνες, πήρε από τον άτυχο Μ.Σουμάχερ και το απόλυτο ρεκόρ των pole position, πλέον έχει 72 στο ενεργητικό του. Φέτος έχει κερδίσει εννιά φορές όχι όμως όλες εύκολα. Για παράδειγμα στην Ισπανία έδωσε μάχη για να περάσει το Φέτελ, στο Βέλγιο για να τον κρατήσει πίσω του ενώ ήταν ταχύτερη η Ferrari και στη Σιγκαπούρη πήρε μια ανέλπιστη νίκη σε μια διαδρομή όπου το μονοθέσιό του υστερούσε αισθητά. Στον αντίποδα έκανε περίπατο σε Βρετανία, Ιταλία, ΗΠΑ.

Advertisement

Αναφερόμενος στον μεγάλο του αντίπαλο ο Φέτελ τόνισε: ‘Του αξίζει ο τίτλος. Έκανε πολύ δυνατή χρονιά. Πήρε το πρωτάθλημα ενώ έχουμε ακόμη δυο αγώνες. Σε καθαρή μάχη αναδείχτηκε ο καλύτερος. Οπότε τα συγχαρητήριά μου».

Με 62 νίκες στο ενεργητικό του και τις 40 εξ’ αυτών τα τελευταία 4 χρόνια της υβριδικής εποχής ο Χάμιλτον δείχνει να έχει βάλει πλώρη να σπάσει και το ρεκόρ 91 νικών του Μ.Σουμάχερ.

Advertisement

Αναφερόμενος στο μέλλον ο Χάμιλτον σημείωσε: «Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι, το λατρεύω. Ταξιδεύω πολύ, θέλω να μείνω για ένα διάστημα σ’ ένα μόνο μέρος. Νομίζω όμως ότι έχω πολύ χρόνο μετά τα 40 μου για να ζήσω, όταν δε θα είμαι πλέον στη F1. Κάποια στιγμή δε θα θέλω να ταξιδέψω άλλο. Υπήρξα πραγματικά ευλογημένος. Θέλω να φύγω όντας στην κορυφή. Αυτός είναι ο στόχος μου».