Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Lauda: «Ανόητη η παύση των grid girls»

Ελλάδα 10:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Lauda: «Ανόητη η παύση των grid girls»

FORMULA 1

Lauda: «Ανόητη η παύση των grid girls»

FORMULA 1

Καυστικός αποδείχθηκε ο Niki Lauda όταν ρωτήθηκε για την πρόσφατη απόφαση της Liberty Media να διακόψει την παράδοση ύπαρξης grid girls στα Grand Prix του μαγικού κόσμου της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αποτελεί θέμα συζήτησης για όσους αγαπούν ή συμμετέχουν στο σπορ. Οι πλειοψηφία των οποίων, έχει απόψεις ανάλογες εκείνης του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

«Αυτή είναι μία απόφαση ενάντια των γυναικών. Άνδρες έχουν πάρει μία απόφαση που αφορά γυναίκες. Αυτό δεν βοηθάει κάπως τη Formula 1 και σίγουρα δεν βοηθάει τις γυναίκες. Πόσο ανόητοι μπορεί να είναι; Είναι τρελοί; Ελπίζω να υπάρχει τρόπος να αλλάξει αυτή η απόφαση. Δεν θα με πείραζε για παράδειγμα να είχαμε και grid boys δίπλα στα grid girls. Γιατί όχι;», είπε ο μη-εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Mercedes F1 στην αυστριακή εφημερίδα «Der Standard».

Advertisement
Advertisement

Άποψη που έχει ιδιαίτερη σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως ο Lauda ήταν ακόμα και στα νιάτα του ένας οδηγός που δεν παρασυρόταν από αποπροσανατολισμούς, που επικεντρωνόταν στην οδήγηση και όχι στις… γυναίκες, όπως για παράδειγμα ο μεγάλος του αντίπαλος James Hunt.

«Τα Grid Girls ανήκαν πάντα στην F1 και θα έπρεπε να συνεχίσουν να βρίσκονται στην F1. Οι γυναίκες αποκτούν όλο και περισσότερους σημαντικούς ρόλους σε ομάδες, τα πάνε πολύ καλά και η αλλαγή αυτή αποτελεί κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο. Δεν θέλω να κρατάω πίσω τις γυναίκες, θέλω να τις ενθαρρύνω. Αλλά αν συνεχίσουμε έτσι, δεν θα μείνουν cheerleaders στην Αμερική», είπε ο Lauda.

Advertisement