Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κράτησε το βάθρο ο Perez!

Ελλάδα 20:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κράτησε το βάθρο ο Perez!

FORMULA 1

Κράτησε το βάθρο ο Perez!

FORMULA 1

Η αγωνία του Sergio Perez σχετικά με το αν θα κρατούσε την τρίτη θέση που κατέλαβε στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν, τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, κράτησε μόνο μερικές ώρες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Μεξικανός ήταν υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες, όπως άλλωστε και οι Lance Stroll (Williams) και Kevin Magnussen (Haas), για αντικανονική χρήση του DRS. Όμως τελικά, οι Garry Connelly, Dennis Dean και Tom Kristensen, αποφάσισαν να μη του στερήσουν το πρώτο βάθρο από το 2016 – πάλι τότε στους δρόμους του Μπακού.

«Οι αγωνοδίκες άκουσαν την άποψη του Sergio Perez, οδηγού του μονοθεσίου Νο11, καθώς και του εκπροσώπου της ομάδας. Εξέτασαν τα δεδομένα από τη χρήση του DRS και έκριναν πως αυτό χρησιμοποιήθηκε λανθασμένα μόνο σε δύο περιπτώσεις και για μικρό χρονικό διάστημα, προτού ο οδηγός και η ομάδα αντιληφθούν το λάθος. Δεν έγινε καμία προσπέραση χάρη σε αυτή τη λανθασμένη χρήση», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της FIA.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Perez που παραλίγο να εγκαταλείψει στον πρώτο γύρο όταν έπεσε πάνω του η Williams του Sergey Sirotkin, πλαισίωσε τους Lewis Hamilton και Kimi Raikkonen στο βάθρο. Έτσι έσπασε και το ρόδι για φέτος αφού δεν είχε καταφέρει να βαθμολογηθεί στους πρώτους τρεις αγώνες της σεζόν.