Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Κανονικά την Κυριακή το GP Κίνας

Ελλάδα 7:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Κανονικά την Κυριακή το GP Κίνας

FORMULA 1

Κανονικά την Κυριακή το GP Κίνας

FORMULA 1

Μετά από μία ημέρα φιάσκο όπου κατά τις δύο 90λεπτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας είδαμε… ένα τέταρτο δράσης, η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού απέκτησε πολλούς πονοκεφάλους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, ps@newsauto.gr)

To πρόβλημα αφορούσε στην κακοκαιρία – όχι στον χώρο που βρίσκεται η Διεθνής Πίστα της Σαγκάης αλλά 38 χιλιόμετρα μακριά, στο κέντρο της πόλης, εκεί που βρίσκεται το κατάλληλα εξοπλισμένο νοσοκομείο για να υποδεχθεί έναν τραυματισμένο οδηγό. Εκεί λοιπόν ήταν αδύνατο να προσγειωθεί το ιατρικό ελικόπτερο και αφού η επίγεια διακομιδή δεν μπορούσε να γίνει εντός του χρονικού παραθύρου των 20 λεπτών που προβλέπει το σχετικό πρωτόκολλο, δεν είχαμε δράση!

Επειδή ο καιρός βελτιώνεται πρόσκαιρα και την Κυριακή αναμένεται να θυμίζει όσα είδαμε σήμερα, υπήρξαν πολλές διαβουλεύσεις ανάμεσα στην παγκόσμια ομοσπονδία (FIA), εκπροσώπους των ομάδων και τον διευθυντή του αγώνα, Charlie Whiting.

Advertisement
Advertisement

Εξετάστηκαν διάφορα σενάρια, ακόμα και της διεξαγωγής του αγώνα το Σάββατο, μετά τις κατατακτήριες. Ωστόσο οι καιρικές προβλέψεις που όσο περνάει η ώρα είναι και πιο αισιόδοξες, σε συνδυασμό με τα πολλά προβλήματα που θα δημιουργούσε μία τέτοια αλλαγή στην τηλεοπτική κάλυψη και όχι μόνο, οδήγησαν στην απόφαση να τηρηθεί κανονικά το οργανόγραμμα του Grand Prix Κίνας.

Έτσι στις 7 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) θα διεξαχθεί η τρίτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών, στις 9 η μάχη της pole position ενώ στις 9 το πρωί της Κυριακής είναι προγραμματισμένος ο αγώνας.