Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Καμπανάκι σε Palmer από τη Renault

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Καμπανάκι σε Palmer από τη Renault

FORMULA 1

Καμπανάκι σε Palmer από τη Renault

FORMULA 1

Οι μέτριες εμφανίσεις που πραγματοποιεί (και) φέτος ο Jolyon Palmer, έχουν προκαλέσει αμηχανία και προβληματισμό στις τάξεις της Renault F1 που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Δεν συνδυάζουμε τα παραπάνω με τον επικοινωνιακό ντόρο των τελευταίων ημερών σχετικά με ενδεχόμενη επιστροφή του Robert Kubica. Αντίθετα θεωρούμε πως το σενάριο αυτό ακόμα είναι μακριά. Όμως μακριά από τους βαθμούς μένει συστηματικά και ο Βρετανός.

Κι αν πέρυσι που έκλεισε τη σεζόν με μόλις ένα πόντο στο ενεργητικό του είχε τη δικαιολογία του χαμηλού επιπέδου ανταγωνιστικότητας του μονοθεσίου της γαλλικής ομάδας (αν και πάλι, ο Kevin Magnussen είχε πάρει 7 βαθμούς με το ίδιο μονοθέσιο), φέτος δικαιολογία δεν υπάρχει.

Advertisement
Advertisement

Η R.S. 27 είναι μονοθέσιο που συστηματικά μάχεται εντός δεκάδας αλλά ο Palmer όποτε τερματίζει, είναι εκτός αυτής. Αντίθετα, ο φετινός teammate του έχει βαθμολογηθεί σε τέσσερις από τους πρώτους επτά αγώνες. Και είναι οι 18 βαθμοί του Nico Hulkenberg που εκθέτουν ακόμα περισσότερο τον Βρετανό, η θέση του οποίου, πλέον κινδυνεύει. Επίσημα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του διευθυντή της Renault F1, Cyril Abiteboul, στο βρετανικό Autosport. «Αυτή τη στιγμή, η προσοχή μας είναι στραμμένη στον Jo. Πρέπει να φέρει αποτελέσματα. Δεν θα αναλύσω τώρα τι θα συμβεί αν δεν τα καταφέρει, ποιος μπορεί να πάρει τη θέση του, αυτά δεν υπάρχει λόγος να τα συζητάμε τώρα. Το θέμα είναι πως έχει στη διάθεσή του ένα μονοθέσιο ικανό να του χαρίσει βαθμούς, άρα πρέπει να τερματίζει στους βαθμούς. Τελεία. Αυτή τη στιγμή νιώθω πως αδικούμε τον Nico, που πρέπει να κάνει όλη τη δουλειά μόνος του. Η ομάδα βασίζεται πάνω του. Όταν αυτός είναι εκτός παιχνιδιού, όπως στο Μονακό που είχε πρόβλημα με το κιβώτιο, δεν μπορούμε να πάρουμε βαθμούς», είπε ο Γάλλος.

palmer-barca17test1-a640

Advertisement

Όλα αυτά ενώ ο Abiteboul είχε πρόσφατα εκθειάσει τον Hulkenberg, ρίχνοντας την πρώτη… προειδοποίηση στον Palmer. Ο Γάλλος είχε πει στο AFP: «Η διαφορά ανάμεσα στους οδηγούς είναι εμφανής. Κι αυτό τονίζει το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο οδηγός σε ένα σπορ τόσο τεχνολογικό όσο η F1. Δεν είναι μόνο η υβριδική μηχανή και τα μονοθέσιο. Πολλά εξαρτώνται από τον οδηγό. Κι αυτό το επιδεικνύει συνέχεια ο Nico. Έχει ασυνήθιστο ρόλο στην ομάδα. Μας δείχνει τις κατευθύνσεις που πρέπει να παίρνουμε στον τομέα της εξέλιξης, τις προτεραιότητες στις αλλαγές στο μονοθέσιο. Ξέρουμε τι θέλουμε να κάνουμε αλλά μας βοηθά τονίζοντας σημεία κλειδιά και δείχνοντας μας τι είναι σημαντικότερο».

Συμπέρασμα; Το σημαντικότερο είναι η Renault να βάλει έναν αξιόμαχο οδηγό στο δεύτερο κόκπιτ της.

Advertisement