Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ήταν σίγουροι πως θα χάσουν τον Alonso

Ελλάδα 6:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ήταν σίγουροι πως θα χάσουν τον Alonso

FORMULA 1

Ήταν σίγουροι πως θα χάσουν τον Alonso

FORMULA 1

Φως στις σκοτεινές στιγμές της έναρξης της περυσινής σεζόν για τη McLaren-Honda, ρίχνει η σειρά ντοκιμαντέρ του Amazon Prime, που τιτλοφορείται «Grand Prix Driver» και έχει τέσσερα μέρη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αφορά στην τελευταία σεζόν συνεργασίας της βρετανικής ομάδας με την ιαπωνική κατασκευάστρια εταιρεία υβριδικών μηχανών, μία σεζόν που αποδείχθηκε καταστροφική αφού όχι μόνο δεν υπήρξε η απαιτούμενη βελτίωση σε σχέση με τις δύο προηγούμενες αλλά αντίθετα, έφερε τις… σταγόνες που ξεχείλισαν το ποτήρι.

Ένα απόσπασμα είναι ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό. Αφορά μία συνάντηση του αγωνιστικού διευθυντή της McLaren Eric Boullier, με τον COO της ομάδας, τον Jonathan Neale. Αυτή έγινε μετά το τέλος των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης όπου έγινε σαφές πως τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Advertisement
Advertisement

Πράγμα που είχε πείσει τον Γάλλο πως θα οδηγήσει στην πόρτα της εξόδου τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή και ηγέτη της ομάδας, Fernando Alonso.

«Θα έρθει και θα μας πει ‘ξέρετε παιδιά; Άντε γεια σας’. Δεν θα μείνει. Είμαι 100% σίγουρος πως δεν θα μείνει. Μετά από αυτές τις δοκιμές είναι προφανώς πολύ τσαντισμένος», λέει χαρακτηριστικά κάποια στιγμή ο Boullier.

Advertisement

Τελικά η McLaren διέκοψε πρόωρα τη συνεργασία της με τη Honda, πέρασε στο στρατόπεδο της Renault και έπεισε τον Alonso να μείνει!