Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ιδού η νέα McLaren MCL33

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ιδού η νέα McLaren MCL33

FORMULA 1

Ιδού η νέα McLaren MCL33

FORMULA 1

H βρετανική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες του νέου της μονοθεσίου με το οποίο θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα του 2018.

Advertisement
Advertisement

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Είναι η πρώτη φορά στην 52χρονη ιστορία της ομάδας που μια McLaren θα έχει μηχανή Renault. Τα βρετανικά μονοθέσια θα αγωνιστούν φέτος με υβριδική μηχανή Renault. Το χρώμα του μονοθεσίου από το οποίο είναι έντονη η απουσία χορηγών είναι το χρώμα δοκιμών που χρησιμοποίησε τότε πρώτος ο Μπρους Μακλάρεν.

Σύμφωνα με την ομάδα το φετινό μονοθέσιο αποτελεί εξέλιξη της περσινής βάσης σε συνδυασμό με τις γνώσεις που αποκομίσθηκαν μετά από μια αγωνιστική χρονιά με τους νέους κανονισμούς. Ο σεΐχης Αλ Καλίφα πρόεδρος του McLaren γκρουπ, δήλωσε σχετικά: «H MCL 33 αποτελεί ένα νέο κεφάλαιο για τη McLaren. Τα προηγούμενα χρόνια ήταν δύσκολα αλλά η ομάδα βγαίνει ενισχυμένη απ’ αυτή την πρόκληση. Η φετινή αλλαγή χρωμάτων σηματοδοτεί την προσήλωση και τη δέσμευση όλων των μελών της ομάδας ότι θα παλέψουμε περισσότερο για να επιστρέψουμε στην κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Για τη βρετανική ομάδα θα οδηγούν φέτος οι Φερνάντο Αλόνσο και Στόφελ Βαντούρν. Ο δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά μονοθέσιο F1. Το συγκεκριμένο μονοθέσιο είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα και ελπίζω να αποδώσει όπως περιμένουμε. Ελπίζω να έχουμε μια σταθερή πλατφόρμα φέτος και να βελτιωθούμε εύκολα και γρήγορα».

23 2d1

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Τιμ Γκος πρόσθεσε: «Μετά από ένα χρόνο εμπειριών στην πίστα χρησιμοποιήσαμε τη γνώση μας για να κάνουμε κάποιες αρχιτεκτονικές αλλαγές στο μονοθέσιο. Θα έρθουν πολύ σύντομα αεροδυναμικές βελτιώσεις τόσο στις δοκιμές εξέλιξης όσο και στον αγώνα. Η αλλαγή υβριδικής μηχανής είναι μεγάλη πρόκληση. Παρότι οι εδράσεις είναι ίδιες για όλους τους κατασκευαστές βάσει κανονισμών η διαμόρφωση και η αρχιτεκτονική της υβριδικής μηχανής αυτής είναι τελείως διαφορετική.

Advertisement

Υπάρχουν δυο γενιές υβριδικών μηχανών, Mercedes και Honda έχουν στο εμπρός μέρος το συμπιεστή και στο πίσω την τουρμπίνα και ανάμεσα το μικρό ηλεκτροκινητήρα MGUH. Η Ferrari, Renault έχουν πίσω το τούρμπο και ακριβώς μπροστά του τον MGUH. Κάθε προσέγγιση έχει θετικά και αρνητικά εγώ όμως υποστηρίζω την προσέγγιση της Renault. Χάρη σ’ αυτή τη διάταξη φέραμε όλη την υβριδική μηχανή πιο μπροστά αλλά είναι πίσω ο συμπιεστής και το θέμα είναι πως θα περάσεις τις εξατμίσεις χωρίς θυσία στη χωροθέτηση. Ανασχεδιάσαμε όλο το πίσω μέρος, το περίβλημα του κιβωτίου και την πίσω ανάρτηση, έγινε πολύ δουλειά εκεί από τους σχεδιαστές μας».

Η MCL33 θα πατήσει πίστα την Δευτέρα όπου ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης στη Βαρκελώνη.

Advertisement