Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Οι απαιτήσεις του GP Μονακό από τα ελαστικά

Ελλάδα 15:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι απαιτήσεις του GP Μονακό από τα ελαστικά

FORMULA 1

Οι απαιτήσεις του GP Μονακό από τα ελαστικά

FORMULA 1

Στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου του Μονακό θα διαδραματιστεί ο έκτος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 και σε αυτόν σημαντικό ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Εκεί οι ομάδες προσπαθούν μέσω ρυθμίσεων να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερη πρόσφυση από τα ελαστικά και την αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη. Πρόκειται για την πιο μικρή σε απόσταση και αργή σε ρυθμό, διαδρομή της χρονιάς (η φουρκέτα του Fairmont είναι η πιο αργή στροφή του πρωταθλήματος).

Παραδοσιακά κυριαρχεί στο Μονακό, η στρατηγική μιας αλλαγής ελαστικών υπό φυσιολογικές συνθήκες. Μένει να δούμε αν η χρήση της hyper soft γόμας θα αλλάξει αυτή την τάση, με κάποιο τρόπο. Πάντως η φθορά και η πτώση στην απόδοση λόγω θερμικής καταπόνησης είναι στα χαμηλότερα επίπεδα της σεζόν. Είναι μια εύκολη, για τα ελαστικά, διαδρομή.

Advertisement
Advertisement

Στο Μονακό τα προσπεράσματα είναι πάρα πολύ δύσκολα, οπότε οι κατατακτήριες δοκιμές έχουν καθοριστική σημασία, πράγμα που αντιλαμβάνονται υπό το εντελώς αντίθετο πρίσμα οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing. Ο Daniel Ricciardo που εκκινεί από την pole position και ο Max Verstappen που εκκινεί τελευταίος. Πάντως υπάρχει πάντα μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης του αυτοκινήτου ασφαλείας, κάτι που προφανώς θα επηρεάσει τη στρατηγική αγώνα.

monaco-infographic-pirelli-preview-a640tall

«Η hypersoft γόμα είναι κατάλληλη όχι μόνο για δοκιμές αλλά και για τον αγώνα. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε πως  θα προσαρμοστεί στις μοναδικές απαιτήσεις της διαδρομής του Μονακό και πως θα επηρεάσει τη στρατηγική», είπε σχετικά ο επικεφαλής αγώνων αυτοκινήτου της Pirelli, Mario Isola.

Advertisement