NewsAuto.gr
FORMULA 1

Hamilton: Ποιους υπολογίζει περισσότερο ο πρωταθλητής;

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ετοιμάζεται για την 12η χρονιά του στη Formula 1.

ΤΑΚΗΣ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ

Τα προηγούμενα 11 χρόνια κατέκτησε 4 παγκόσμιους τίτλους, 62 νίκες και κατέρριψε το ρεκόρ των pole position με 72. Αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο GP της Αυστραλίας το 2007 και κέρδισε για τελευταία φορά πέρυσι στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά στους οδηγούς που υπολογίζει ως κυριότερους αντιπάλους του στο νέο πρωτάθλημα, ο Hamilton ανέφερε τους Fernando Alonso, Sebastian Vettel και Max Verstappen: “Αν οι Mercedes, Ferrari, McLaren και Red Bull έχουν ισάξια μονοθέσια τότε θα φανεί ότι αποτελούμε την 4αδα των πιο ικανών οδηγών. Πραγματικά ελπίζω να είμαστε σε θέση και οι τέσσερις να δώσουμε μάχη στους φετινούς αγώνες. Θα είναι πραγματικά συναρπαστικό. Παρότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην προσέγγιση του καθενός μας, στην ολοκλήρωση της προσπάθειας δε μας χωρίζουν παρά χιλιοστά. Για παράδειγμα ο Vettel θα σου πει ‘άσε λίγο χώρο’, ο Verstappen θα πάρει περισσότερα ρίσκα, ο Alonso είναι ο πιο σκληρός απ’ όλους”.

Ο Hamilton πιστεύει πως ο Verstappen θα αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή όταν θα αποκτήσει εμπειρίες: “Θα γίνει πολύ έμπειρος μετά από 10 χρόνια, θα είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις τότε. Θα πλήρωνα για μια τέτοια κόντρα”.

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκινά στις 25/3 στην Αυστραλία. Mercedes και Ferrari θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια στις 22/2. H McLaren θα παρουσιάσει το δικό της μονοθέσιο στις 23/2.