Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Williams ανακοίνωσε Sirotkin, εφεδρικός ο Kubica

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Williams ανακοίνωσε Sirotkin, εφεδρικός ο Kubica

FORMULA 1

H Williams ανακοίνωσε Sirotkin, εφεδρικός ο Kubica

FORMULA 1

Την τελική της σύνθεση ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018 ανακοίνωσε η Williams Martini Racing. Όπως αναμενόταν, ο Sergey Sirotkin θα είναι ο παρτενέρ του Lance Stroll ενώ ο Robert Kubica εντάσσεται στη βρετανική ομάδα ως εφεδρικός και οδηγός εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ήταν ξεκάθαρο πριν αλλάξει ο χρόνος πως ο Sirotkin είχε… «προσπεράσει» τον Kubica στην κούρσα διαδοχής του Felipe Massa. Σύμφωνα με την ιστορική βρετανική ομάδα λόγω των επιδόσεών του στο τεστ δοκιμών των ελαστικών της Pirelli που έγιναν στο Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με τις κακές γλώσσες γιατί φέρνει σε αυτή σχεδόν 20 εκατομμύρια ευρώ σε χορηγίες.

Όπως και να έχει, ο 22χρονος θα πάρει το βάπτισμα του πυρός στις 25 Μαρτίου όταν και αρχίζει η νέα σεζόν με το Grand Prix του Μπαχρέιν. Αν το όνομά του δεν σας λέει πολλά, ήταν τρίτος στην τελική κατάταξη του GP2 το 2015, όντας και καλύτερος ανάμεσα στους πρωτοεμφανιζόμενους. Το 2016 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην ίδια θέση ενώ παράλληλα, ανέλαβε ρόλο δοκιμαστή στη Renault Sport F1.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι παρέμεινε στη γαλλική ομάδα, για λογαριασμό της οποίας οδήγησε σε τέσσερις περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο περιθώριο Grand Prix αλλά φυσικά και στο καθοριστικό τεστ μετά το τέλος της σεζόν.

«Το να πω πως είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που εντάσσομαι σε μία τόσο φημισμένη ομάδα όπως η Williams, θα είναι λίγο. Πρέπει όλοι στην ομάδα να είναι σίγουροι πως θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Sirotkin.

Από πλευράς της ομάδας του Sir Frank, μίλησε το δεξί του χέρι, η κόρη του Claire: «Μετά από μία μακρά περίοδο αξιολόγησης, χαίρομαι πολύ που ολοκληρώνεται η σύνθεσή μας για το 2018. Πήραμε το χρόνο μας προσπαθώντας να βρούμε την καλύτερη δυνατή λύση και είμαστε σίγουροι πως οι Lance και Sergey μπορούν να μας φέρουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ήταν πάντα μέρος της φιλοσοφίας της Williams να αναδεικνύει νέα ταλέντα».

Advertisement

Όσο για τον Kubica, έχασε μεν τη μάχη από τον Sirotkin αλλά βρήκε θέση στη βρετανική ομάδα, αφού πλέον θα είναι ο εφεδρικός της οδηγός αλλά και οδηγός εξέλιξης. Εκτός από το να αποτελέσει μέντορα για τους δύο νεαρούς, ταλαντούχους αλλά άγουρους οδηγούς, χάρη στην εμπειρία του θα βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη της FW41 ενώ παράλληλα, θα μπορεί να συνεισφέρει και σε έναν σημαντικό τομέα: το promotion του κεντρικού χορηγού της Williams.

Advertisement