Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Ferrari κρυβόταν, η Red Bull ανησυχεί!

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Ferrari κρυβόταν, η Red Bull ανησυχεί!

FORMULA 1

H Ferrari κρυβόταν, η Red Bull ανησυχεί!

FORMULA 1

Ένα κοινό συμπέρασμα μετά την ολοκλήρωση των δύο περιόδων δοκιμών εξέλιξης των ομάδων της Formula 1 που έλαβαν χώρα στην πίστα της Βαρκελώνης, είναι πως η Ferrari είναι πολύ πιο ανταγωνιστική απ’ ότι πέρυσι. Πόσο όμως;

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Ήδη ο Lewis Hamilton έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για όσα είδε από την ιταλική ομάδα στο ισπανικό σιρκουί αλλά η μεγαλύτερη ανησυχία δεν είναι στο στρατόπεδο της Mercedes – είναι σε εκείνο της Red Bull Racing!

Τουλάχιστον βάσει όσων έδειξαν οι ομάδες σε αυτές τις 8 μέρες δοκιμών, οι ταύροι δείχνουν πίσω από τα ασημί βέλη και τα κόκκινα μονοθέσια. Και μιλώντας στο Servus TV, ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Red Bull, Helmut Marko, αποκάλυψε τους λόγους ανησυχίας.

Advertisement
Advertisement

«Η Ferrari είναι πολύ ανταγωνιστική αλλά και αξιόπιστη. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Και με ανησυχεί γιατί γνωρίζω καλά τον Vettel. Προκλητικά σήκωνε το πόδι από το γκάζι στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού στους ταχύτερους γύρους. Όλοι μπορούσαν να το καταλάβουν. Αν κάνεις κάτι τέτοιο, σημαίνει πως η αυτοπεποίθησή σου αλλά και η γνώση σου για περαιτέρω δυνατότητες του μονοθεσίου, είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα», είπε ο Αυστριακός.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του στο κανάλι που ανήκει στη Red Bull, o Marko τόνισε και την σαφή… ασάφεια που παραδοσιακά έχουν οι δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement

«Νομίζω πως κανένας δεν έδειξε όλα του τα χαρτιά. Αν έχεις 10kg περισσότερα καύσιμα, χάνεις 0.35sec! Επίσης δεν ξέρουμε τη χαρτογράφηση έχει κάθε μονοθέσιο κι αυτή μπορεί να χαρίζει ή να στερεί ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο», είπε ο Marko.