Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H χειρότερη «εκκίνηση» στην ιστορία της McLaren

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H χειρότερη «εκκίνηση» στην ιστορία της McLaren

FORMULA 1

H χειρότερη «εκκίνηση» στην ιστορία της McLaren

FORMULA 1

Στην αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015, ψάχναμε τεφτέρια για να συγκρίνουμε το καταστροφικό ξεκίνημα της συνεργασίας McLaren-Honda, με εκείνη του μακρινού 1981 για να βρούμε τη χειρότερη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Πριν από 36 χρόνια λοιπόν, στους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν η ιστορική βρετανική ομάδα είχε τρεις τερματισμούς στους βαθμούς (Andrea de Cesaris: 6ος  στην Ίμολα, John Watson: 10ος στην Ίμολα, 7ος στο Βέλγιο).

Πρόπερσι είχε μόνο έναν, στο Grand Prix του Πριγκιπάτου του Μονακό, με τον Jenson Button να τερματίζει όγδοος εκμεταλλευόμενος πως η… αργή φύση της αγωνιστικής διαδρομής στους δρόμους της Κυανής Ακτής, τόνιζε τις αρετές του σασί της McLaren και έκρυβε τις αδυναμίες της υβριδικής μηχανής της Honda.

Advertisement
Advertisement

Φέτος λοιπόν, δύο χρόνια μετά, θα περίμενε κανείς η βρετανική ομάδα να βρίσκεται σε… άλλο επίπεδο. Αντί αυτού, βρίσκεται ακόμα χαμηλότερο καθώς έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της! Από το 1966 και την παρθενική συμμετοχή του Bruce McLaren σε Grand Prix μέχρι σήμερα, ουδέποτε είχαμε ολοκληρώσει έξι αγώνες χωρίς ούτε ένα βαθμό για την ομάδα του Ουόκινγκ!

Αυτό έγινε φέτος και η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό καθώς στον Καναδά πρέπει να έχουμε χαοτικό αγώνα για να μπορέσουν οι MCL32 να φλερτάρουν με μία θέση στη δεκάδα. Έτσι, ακόμα δεν φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ και η McLaren παραμένει ουραγός της κατάταξης των κατασκευαστών.

alonso-russia17-a640