Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

GP Βρετανίας: Μπορεί κάποιος να σταματήσει το Hamilton;

Ελλάδα 11:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

GP Βρετανίας: Μπορεί κάποιος να σταματήσει το Hamilton;

FORMULA 1

GP Βρετανίας: Μπορεί κάποιος να σταματήσει το Hamilton;

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton στοχεύει σήμερα να πάρει την πέμπτη του νίκη στο Σίλβερστον και την τέταρτη φετινή ώστε να μειώσει τη διαφορά του στη βαθμολογία από το Sebastian Vettel (+20β.).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Ο Βρετανός χτες στις κατατακτήριες δοκιμές πέτυχε νέο ρεκόρ πίστας και πήρε την 67η pole της καριέρας του. Ο Βρετανός πρωταθλητής κινήθηκε 2.5sec ταχύτερα από την περσινή pole και μισό δευτερόλεπτο ταχύτερα από κάθε άλλο οδηγό.

Η άλλη Mercedes του Βάλτερι Μπότας όμως χρειάστηκε αλλαγή κιβωτίου ο Φινλανδός κατετάγη 4ος και εκκινεί σήμερα 9ος. Σημειώστε όμως ότι θα εκκινήσει με τη μαλακή γόμα.

Advertisement
Advertisement

Δίπλα στο Χάμιλτον θα βρεθεί στην εκκίνηση ο Ράικονεν. Ο Iceman δήλωσε ότι δεν έχει τίποτα να χάσει προσπαθώντας να περάσει μπροστά. Πίσω από το Χάμιλτον βρίσκεται ο Φέτελ που θέλει όσο και ο Φερστάπεν (4ος) να στρίψει πρώτος. Η κοντή ευθεία εκκίνησης τερματισμού δεν προσφέρεται για προσπεράσεις όπως και συνολικά το Σίλβερστον.

Η πίστα έχει πολλές γρήγορες καμπές και πιέζει πολύ τα ελαστικά. Ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι πόσο θ’ αντέξει στα μονοθέσια των πρωτοπόρων η πολύ μαλακή γόμα που θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε αγώνα.

Pirelli-GB17-infographic-sets4race640tall

Advertisement

Είδαμε στις ελεύθερες δοκιμές το Σάινθ να συμπληρώνει 24 γύρους με την πολύ μαλακή γόμα. Επιπλέον η μαλακή γόμα συμπλήρωσε στα χέρια του Στρολ 27 γύρους. Οπότε θεωρητικά μπορεί κάποιος να βγάλει τον αγώνα των 52 γύρων με μια αλλαγή ελαστικών. Πολλά θα εξαρτηθούν από τη θερμοκρασία και τον καιρό. Η λογική λέει ότι αν οι οδηγοί πρόκειται να κάνουν δυο αλλαγές ελαστικών θα ξεμπερδέψουν γρήγορα (10ο – 12ο γύρο) με τη πολύ μαλακή γόμα και θα βάλουν τη μαλακή δυο φορές. Μια εναλλακτική είναι να βάλουν τη μέση γόμα και να πάνε σίγουρα μέχρι το τέλος αλλά αυτή δε φάνηκε ιδιαίτερα δημοφιλής. Από τους τέσσερις οδηγούς που εκκινούν από τις δυο πρώτες σειρές μόνο ο Φερστάπεν έχει φρέσκο σετ πολύ μαλακής γόμας οπότε ίσως να μπορεί να επιστρέψει σ’ αυτή την επιλογή, ακολουθώντας πιο επιθετική τακτική. H πολύ μαλακή γόμα είναι περίπου 7 δέκατα ταχύτερη από την μαλακή γόμα. Σημαντικό ρόλο θα παίξει το πόσο χαμηλά θα παραμείνει η θερμοκρασία.

Advertisement

Αν ο Χάμιλτον διατηρήσει το προβάδισμα στην εκκίνηση ίσως στη Ferrari προσπαθήσουν να τον προβληματίσουν βάζοντας νωρίς στα πιτ τον ένα οδηγό (Ράικονεν;) και αφήνοντας έξω το Φέτελ να πάρει κεφάλι στην κούρσα. Ο Χάμιλτον θα σπεύσει να καλύψει το Ράικονεν και πιθανόν θα βρεθεί πίσω από το Φέτελ. Αν ο Φέτελ μπορεί να βγάλει τον αγώνα μ’ ένα πιτ στοπ και ο Χάμιλτον χάσει χρόνο πίσω από το Ράικονεν τότε μπορεί η Ferrari να κερδίσει το Βρετανό.

Θα δούμε, ο αγώνας εκκινεί στις 15:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, COSMOTE.